Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2014 10:38

На львівських зупинках встановили шафи із безкоштовними книгами
5

Фото: Надані активістами

Активісти спільноти "Літературні Манелі" встановили на двох зупинках у центрі Львова спеціальні полиці для буккросингу. Книги можна взяти безкоштовно на критій трамвайній зупинці Русалка Дністрова та на зупинці площа Галицька навпроти пам'ятника Данила Галицького.

Ідею активісти задумали у квітні. Разом із благодійниками збирали кошти на вуличні меблі, розробляли дизайн та захист книжкових полиць. Книговидавництва та львів'яни приносили різноманітні книги. Одна шафка коштує близько п'яти тисяч гривень. На ній є замок із кодом, який можна знайти у соцмережах. Шафка захищена від дощу та снігу, а також від вандалів.

Кожен охочий зможе під час чекання на транспорт почитати або навіть забрати книгу додому. Потім цю, або ж іншу книгу слід повернути знову у книжкову шафу. На кожній такій книзі є наліпка та побажання приємного читання. Буккросинг - безкоштовний обмін книгами став у Львові популярним кілька років тому. У кількох книжкових крамницях та кав'ярнях міста можна взяти почитати сучасні книги.

Організатори бібліотек на зупинках просять усіх небайдужих і надалі приносити з дому непотрібні і давно прочитані книги, аби їх міг прочитати хтось інший. Є декілька пунктів прийому книг у місті. Активісти планують і надалі встановлювати шафки на зупинках Львова.

Подібні полиці є майже у всіх країнах Європи, де буккросинг став дуже популярним.

Зараз ви читаєте новину «На львівських зупинках встановили шафи із безкоштовними книгами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути