середа, 17 лютого 2016 12:51

На Львівщині у пам'ятника радянському солдату зникла голова
2

Пам'ятник Герою Радянського Союзу Єгору Жиліну, що стоїть у місті Самбір на Львівщині, залишився без руки та голови. Постамент, скоріш за все, вже не відновлюватимуть.

"Як не як, але це історія, минуле наших батьків і дідів. І саме ця людина - Жилін, поклав своє життя за визволення нашого Самбора. Хто не пам'ятає минулого, той не має майбутнього!", - обурюється мешканка Самбора Оксана Федоренко.

Майже двометровий бетонний пам'ятник радянському солдату у Самборі стоїть з 1955 року.

"Спочатку був у центрі на площі, а в 75-му його перенесли на вулицю Купилеву у сквер. Повідомлення про те, що у пам'ятника пропала голова, прийшло нам з поліції. Тривогу забили мешканці Самбора. Обурилися, як так, стільки років стояв, нікому не заважав, а тут раптом. Але поліцейські прибули на місце, обстежили територію і з'ясували, що до руйнації пам'ятника вандали не мають ніякого відношення. Він розпався від старості. Стоїть недалеко від озера, в сквері, може від тої сирості знищився. Ніякої історичної і матеріальної цінності цей постамент не мав", - кажуть у міській раді Самбора.

Аби вирішити подальшу долю радянського пам'ятника, у міськраді мають намір створити спеціальну комісію. Вона визначить вартість завданих збитків та доцільність відновлення скульптури. За необхідності збиратиме підписи мешканців вулиці, аби постамент прибрати зовсім.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині у пам'ятника радянському солдату зникла голова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути