Ексклюзиви
четвер, 12 березня 2015 22:19

На Львівщині півсотні місцевих перекривали трасу міжнародного значення Київ-Чоп
16

Фото: Ярослав Тимчишин

12 березня поблизу селища Великосілки Кам'янко-Бузького району, що на Львівщині, місцеві активісти перекривали трасу міжнародного значення Київ-Чоп. Причиною такої акції стало ігнорування керівництвом області позиції районної громади та імовірне призначення нового голови Кам'янко-Бузької районної адміністрації Андрія Андрущенка.

Близько півсотні обурених місцевих мешканців вийшли із прапорами та плакатом на пішохідний перехід поблизу контрольно-пропускного пункту біля села Великосілки. Впродовж двох годин вони блокували рух автотранспорту, маючи на меті звернути увагу представники органів виконавчої ради на вимоги місцевих громад.

"Без нашої згоди голова Львівської ОДА подав до Адміністрації президента подання на призначення головою РДА Кам'янка-Бузького району Андрія Андрущенка, який, на нашу думку, не є найкращою кандидатурою. Бо під час своєї роботи на посаді голови селищної ради у Старому Яричові його було помічено у зловживанні владою та незаконній торгівлі земельними ділянками", – зазначив під час акції Володимир Онисько, представник комісії громадської довіри Кам'янка-Бузького району.

Роман Олексевич, представник Прибужанської територіальної громади, пояснив чим людей доведено до таких відчайдушних кроків: "Громада хоче, щоб керівництво району взяло на себе відповідальність за захоплене майно, за доведені до банкрутства підприємства і нарешті розпочало процес створення виконкомів і їх передачі територіальній громаді", – підкреслив активіст.

Перекриття траси Київ – Чоп – це лише перша попереджувальна акція, розповіли активісти протесаної акції.

"Якщо влада надалі ігноруватиме нашу думку і, попри все, призначить головою РДА Кам'янка-Бузького району Андрія Андрущенка, ми проведемо масштабну акцію в день його призначення на посаду", – запевнив Володимир Онисько.

Після завершення акції протесту представники територіальної громади спільно підписали резолюцію про те, що всіх голів РДА мають призначати винятково з числа кандидатур, які визначили в законний спосіб територіальні громади або утворені ними об'єднання.

Цей документ з підписами активістів буде скеровано до Президента України, Кабінету Міністрів та голови Львівської ОДА Олега Синютки.

Зараз ви читаєте новину «На Львівщині півсотні місцевих перекривали трасу міжнародного значення Київ-Чоп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути