пʼятниця, 12 вересня 2014 14:23

На Форумі видавців презентували першу дитячу книгу про Майдан
6

Фото: Ольга Швед

12 вересня під час 21 Форуму видавців у Львові львівська письменниця Христина Лукащук презентувала першу дитячу книжку про події на Майдані - "Казки про Майдан".
"Це книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають. "Казка про Майдан" перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі виражальними засобами казки. Автор – Христина Лукащук – створила не лише тест, а й дуже символічні, сповнені архетипів та глибинних сенсів, малюнків. А ікона, що на обкладинці, яку намалював Роман Зілінко, буде дітям служити ще й оберегом", - розповідає директор "Видавництва Старого Лева" Мар'яна Савка.

Книга "Казки про Майдан" розрахована на дітей від 4 до 6 років, ілюструвала книгу сама авторка.

"Після подій 19-23 лютого написала на одному подиху оповідання "Не казка". Маленького хлопчика мама не годує, не водить у садочок, а лише сидить перед телевізором, дивиться новини кілька днів. Увечері він попросив її почитати казку. Мама почала: "Колись давно була країна Україна…". Коли мама описала реальні події,що зараз відбуваються, то додала, що покоління сина зробить із цього казку. Далі це оповідання пішло до редактора Мар'яни Савки і було перероблено на "Казки про Майдан". Дітям правду треба розповідати про війну, вони мають право знати. Дитина моє зайняти чітку позицію. Але в казці завжди переможе добро, у фіналі - з крові героїв проросло нове дерево на Майдані, розрослося на півсвіту", - розповідає письменниця Христина Лукащук.

Зараз ви читаєте новину «На Форумі видавців презентували першу дитячу книгу про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути