середа, 29 липня 2015 05:33

На Донбасі заочно судитимуть 6 міліціонерів, які перейшли на бік терористів

На Донбасі заочно судитимуть 6 міліціонерів, які перейшли на бік терористів
espreso.tv

У Донецькій області заочно судити шістьох міліціонерів, які перейшли на бік терористичної організації "ДНР".

Про це повідомили в прес-службі облпрокуратури.

"Слідчим управлінням прокуратури Донецької області завершено досудове розслідування кримінального провадження щодо шістьох колишніх міліціонерів Єнакіївського міського відділу ГУМВС України в Донецькій області, які перейшли на бік терористів", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці звинувачуються у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) КК України.

Встановлено, що липні 2014 року, після захоплення будівлі Єнакієвського міліцейського міськвідділу бойовиками "ДНР", шестеро міліціонерів, які займали керівні посади в міськвідділі, вступили до лав бойовиків.

В даний час колишні правоохоронці продовжують працювати в захопленому бойовиками міськвідділі, один з них займає посаду так званого начальника Єнакіївського міського відділу поліції "ДНР".

Так як обвинувачені перебувають на тимчасово окупованій терористами території і на допити до слідчого не з'являються, прокуратурою прийнято рішення про передачу справи до суду для заочного засудження міліціонерів.

Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі заочно судитимуть 6 міліціонерів, які перейшли на бік терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути