вівторок, 24 травня 2016 07:46

На Донбасі погіршення: бойовики активізували повітряну розвідку

На Донбасі погіршення: бойовики активізували повітряну розвідку
Фото: uapress.info

У зоні АТО загострилась ситуація. Бойовики за минулу добу 47 разів відкривали вогонь по укріпленнях українських позицій вздовж усієї лінії зіткнення.

Про це розповів речник прес-центру штабу АТО Антон Миронович.

"Ситуація упродовж минулої доби суттєво ускладнилася. Ми нарахували 47 епізодів застосування бойовиками зброї проти українських підрозділів. Левова частина цих порушень припадає на наші позиції, розташовані біля Мар'їнки. Там бойовики досить активно обстрілювали опорні пункти з мінометів. Декілька разів відкривав там вогонь і ворожий снайпер.

На тій же ділянці бойовики гатили з 82-мм та 120-мм мінометів по захисниках Красногорівки.

Неспокійно і на Маріупольському напрямку. Там продовжили бойовики обстрілювати наші укріплення з гранатометів у районі Широкиного, Березового. Пізно ввечері в районі Лебединського вони кілька разів ударили із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм.

Кілька епізодів порушення режиму тиші було на Горлівсько-Світлодарській дузі. Зокрема, у районі Луганського та Зайцевого. Також на Луганщині вони відкривали вогонь у напрямку Станиці Луганської та Новозванівки.

Продовжилися обстріли з початку цієї доби. Щонайменше нараховано 9 епізодів порушення режиму тиші", - розповів Миронович.

Окрім того, минулої доби зафіксовано 9 ворожих бехпілотників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія стягла до кордону з Україною майже 35 тисяч військових

Як повідомлялося, у результаті вечірнього обстрілу бойовиками промзони Авдіївки двоє українських військових загинули і вісім отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «На Донбасі погіршення: бойовики активізували повітряну розвідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути