неділя, 29 березня 2015 19:33

На благодійному аукціоні для військових продавали картини найдорожчих львівських художників
10

Фото: Ольга ШВЕД

27 березня в палаці Потоцьких у Львові відбувся благодійний аукціон творів львівських митців під назвою "Ми разом". На аукціоні представили твори 30 відомих львівських митців. За зібрані кошти волонтерські організації Львівщини закуплять необхідні речі українським військовим. Схожий мистецький розпродаж був торік у серпні. Тоді зібрали $30 тис. на допомогу бійцям з Городоцького району Львівської області. За ці кошти закупили три тепловізори, каски, бронежилети, рації, приціли нічного бачення.

Серед учасників мистецького аукціону були Анна Атоян, Любомир Медвідь, Роман Опалинський, Михайло Демцю, Петро Сипняк, Ярослав Мотика, Іван Проців, Дмитро Парута та багато інших. Найнижча стартова ціна твору – від 7 тис. грн., найдорожча – понад 50 тисяч гривень. Живописні картини, скульптури, кераміку іменитих митців на аукціоні можна було придбати набагато дешевше від реальної вартості роботи, адже митці не ставили високі ціни. Під час аукціону вдалося продати кілька робіт на загальну суму понад 200 тис грн.

"Сьогодні наша держава переживає найтрагічніші часи за всю історію своєї незалежності. На сході України гинуть наші співвітчизники, захищаючи Батьківщину від зовнішнього агресора. Лише за умови консолідації усіх сил суспільства та колективної підтримки наших захисників усе вдасться. Приємно, що львівські митці долучилися до загальноукраїнського благодійного руху, вони розуміють, що перемога може бути тільки коли усі прикладуть зусилля", - каже один із організаторів аукціону Володимир Гусар.


Непродані роботи можна придбати впродовж тижня у Спілці художників Львівщини.

 

Зараз ви читаєте новину «На благодійному аукціоні для військових продавали картини найдорожчих львівських художників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути