четвер, 24 квітня 2014 05:45

Чоловіка, який розстріляв на Великдень подружжя, пропонували випустити на волю
5

Фото: Микола Марченко

У Миргородському міському суді, на Полтавщині, розглядали клопотання прокурора про тримання під вартою Руслана Коломійця, мешканця села Хомутець.

Він, за попередньою версією слідства, розстріляв у Великодню ніч місцеве подружжя. Тієї ночі разом із двома 18-річними юнаками потрапив у будинок і відкрив стрілянину. Наразі у тяжкому стані 43-річний чоловік та 42-річна жінка перебувають під постійним наглядом лікарів місцевої лікарні. У чоловіка виявили кілька вогнепальних поранень гомілкової кістки, правої ключиці, спини та малої берцевої кістки. У жінки – вогнепальне поранення верхньої правої гомілки.

Підозрюваному 32 роки. Кілька разів судимий. Має дітей від трьох різних жінок. Із жодною з них шлюб не зареєстрований.

Судове засідання призначили на 19 годину. Задовго до цього часу під приміщенням суду та у залі засідань збираються люди.

"Я тільки почув, що сьогодні цього негідника мають випустити під підписку про невиїзд, то сторопів. Хомутець село не близьке. І селяни сюди добиралися, хто чим міг. Бо вже цього свавілля терпіти ніхто не хоче. Якщо його випустять, то не знаю, що й буде. Мабуть тут вбивцю і порішать. Він давно вже тероризує село. І завжди виходить сухим із води. Балакають, десь має кришу. То 74-річну жінку зґвалтував, то студентку місцевого технікуму. То Свєтку у колодязі втопив. А цьому бузувіру хоч би що. Дадуть рік чи два. І знову гуляє на волі", – пояснює Віктор Даценко.

19.45 вечора . Але судове засідання так і не розпочинають. Серед селян чути невдоволення. Люди вважають, що суд навмисне затягує час, щоб люди розійшлися.

"Народ налаштований серйозно. Ніхто звідси не піде, поки не буде рішення суду. Він хлопчину, випускника інституту скалічив. Зараз той став інвалідом. Якщо Коломієць вийде на волю, то знову затероризує село. У нього під час обшуку знайшли "Яву" украдену, електросварку¸ дві бензопили, косилки, 26 мішків вкраденого соняха",– пояснює Володимир Воробей із Хомутця.

За десять хвилин розпочинають судове засідання. Прокурор просить суд прийняти рішення про тримання підозрюваного під вартою. Аргументує тим, що у селі в ту ніч підозрюваного бачили зі зброєю у руках. Але знаряддя вбивства не знайдено, і підозрюваний, будучи на волі, може його знищити та може залякати свідків.

Сторона захисту наполягає на звільненні підозрюваного з-під варти. Адвокат пояснює, що на утриманні Руслан Коломієць має неповнолітніх дітей.

Біля 21.00 суд ухвалює рішення про утримання підозрюваного під вартою протягом 60 днів.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка, який розстріляв на Великдень подружжя, пропонували випустити на волю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути