Ексклюзиви
вівторок, 24 січня 2017 18:09

Можна заплатити за проїзд через смартфон

Можна заплатити за проїзд через смартфон
zik.ua

У Львові за проїзд в трамваї можна заплатити через смартфон. Це перший подібний проект в Україні.

Спочатку послугу ввели в трамваї № 8. Він їде з центру міста до району Сихів. Це найбільший спальний район міста.

В салоні трамваїв наклеїли плакати із QR-кодом. Його потрібно сфотографувати та увійти до додатку Приват24. Там квиток слід "закомпостувати" та показати контролерам.

"Ви можите використати картку будь-якого банку. Підключаєте її до Приват24 і оплачуєте проїзд", - каже директор Південно-Західного регіонального управління ПриватБанку Андрій Якимів.

"Пасажири більше не зможуть користуватися закомпостованими квитками декілька разів. Також ми хочемо впровадити можливість купувати через смартфон місячні проїздні картки. А також сплачувати штрафи за проїзд без квитка. Контролерів буде більше. Зараз наші працівники можуть у вільний від роботи час працювати, як контролери", - каже директор ЛКП "Львівелектротранс" Михайло Сидорович.

Також він пообіцяв, що в електротранспорті облаштують розетки для підзарядки гаджетів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість міст готові ввести електронний квиток.

Крім того в місті працюють над запровадженням контактного електронного квитка.

"У п'ятницю у Львові був голова представництва Європейського банку реконструкції і розвитку. Відтак вже вдалося визначити консультантів, які будуть працювати зі Львовом. Тому запровадження е-квитка очікують вже на кінець цього або початок наступного року. Але ми також повинні дбати і про якісний транспорт. За перші 15 мільйонів євро, які отримаємо від ЄБРР, ми маємо намір придбати нові тролейбуси та автобуси. Наше завдання до 2020 року оновити 70 відсотків усього громадського транспорту Львова", - каже міський голова Львова Андрій Садовий.

В майбутньому таку систему планують запровадити в усіх трамваях та тролейбусах міста.

Нагадаємо, що в Україні вилучатимуть з обігу паперові квитки для проїзду в громадському транспорті. Замість них будуть електронні. Відповідний законопроект Верховна Рада ухвалила 17 січня. Електронний квиток — пластикова картка. Її продаватимуть у кіосках. Для оплати проїзду потрібно буде прикласти картку до валідатора — пристрою, яким обладнають транспортні засоби.
Зараз ви читаєте новину «Можна заплатити за проїзд через смартфон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути