пʼятниця, 13 травня 2016 17:19

Москаль заборонив експортувати із Закарпаття більш як метр дров

Губернатор Закарпаття Геннадій Москаль своїм розпорядженням зменшив експорт дров із регіону до 1 метра. Так боротиметься із незаконним вивезенням деревини. Розмір паливної деревини не обмежений Митним кодексом України чи іншими нормативно-правовими актами. Тому під виглядом дров на цілком законних підставах за кордон вивозять й іншу деревину, йдеться на його офіційному сайті.

 
 

"Щоб унеможливити випадки експорту ділової деревини під виглядом дров, голова Закарпатської ОДА підписав розпорядження, згідно з яким Закарпатська митниця при оформленні паливної деревини на експорт керуватиметься вимогами державних стандартів, а саме: дрова мають бути завдовжки не більше 1 метра із максимальним відхиленням до 10 сантиметрів. Дрова товщиною від 16 до 26 сантиметрів мають бути розколоті на дві частини, а від 28 до 40 сантиметрів – на чотири частини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісники на Львівщині злякалися перевірки і звільнилися.

Як писали раніше на Gazeta.ua, 2015 року незаконно вирубали більш як 24 тис. кубометрів лісу, що завдало державі збитків на 85 млн грн. Це майже в 2,5 разу більше, ніж 2014-го.

Зараз ви читаєте новину «Москаль заборонив експортувати із Закарпаття більш як метр дров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути