субота, 02 квітня 2016 15:54

Москаль перейменує вулиці на честь Шухевича, Шептицького та героїв УПА

Москаль перейменує вулиці на честь Шухевича, Шептицького та героїв УПА
Фото: goloskarpat.info

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль планує перейменувати в селищі Міжгір'ї вулиці, які наразі носять імена радянських діячів Голікова, Журавльова та Прокопенка, на честь Романа Шухевича, Героїв УПА та митрополита Андрея Шептицького.

Про це повідомляє сайт Москаля.

"У понеділок моїм розпорядженням ці три вулиці будуть змінені в рамках закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки". Вулиця Голікова отримає назву Романа Шухевича, Журавльова – Андрея Шептицького, а Прокопенка – Героїв УПА. Цих людей на Міжгірщині точно ніколи не забудуть", - написав він.

Також Москаль звернувся до істориків і громадських активістів, аби ті допомогли виявити й інші "нейтральні" топоніми, названі в радянські часи на честь осіб, що боролися проти України. Ці топоніми будуть змінені в рамках закону про декомунізацію.

Нагадаємо, з 2 квітня в Україні набрала чинності постанова №1037-VIII "Про перейменування окремих населених пунктів". Відповідно до тексту постанови, перейменуванню підлягають 151 село й селище в 16 областях України, а також місто Орджонікідзе перейменовано на Покров.

Зараз ви читаєте новину «Москаль перейменує вулиці на честь Шухевича, Шептицького та героїв УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути