неділя, 10 травня 2015 20:50

Немовля, книги, акваріум, пейзаж - вінницький стріт-арт на стінах житлових будинків
11

Фото: фото надане Олександром Нікітюком


У Вінниці знову почнуть розмальовувати художнім розписом стіни багатоповерхівок і технічних споруд. Вінницький художник Олександр Нікітюк розповів кореспонденту Gazeta.ua, якими малюнками будуть прикрашені стіни будівель цього року.

"Будемо спонукати людей до книг. У них має з'явитися бажання їх читати. Інтернет — це добре. Але книгу ним не заміниш. Максимум будемо популяризувати бібліотеку, тобто намалюємо все, що пов'язано з читанням, - говорить Олександр Нікітюк. - Нове віяння моди — каліграфія. Нанесемо на будівлі цікаві написи, крилаті вислови. Є думка створити галерею дворових верхівок. Це коли сюжети малюнків на великій висоті. Приємно, коли вінничани вийдуть на балкон з чашкою кави і милуватимуться пейзажами".

Сюжети для розпису стін ретельно продумують аби викликали у перехожих лише позитивні емоції. Картина розрахована на масового глядача.

"Взагалі такі малюнки наносять професійні художники. Є художники, які прекрасно малюють, а практики розпису на стінах немає. Не хочемо ризикувати аби не зіпсувати стіну. Малюнок все ж робимо масштабним і чітким" — пояснює художник.

Картину на стіні виконують протягом дня чи навіть тижня. Спочатку на поверхню наносять макет олівцем. А потім — фасадними малярними фарбами.

"Зверху покриваємо лаком, щоб сонце, дощ, вітер не так руйнуватиме картинку. Малюнки, яким п'ять років, виглядають тьмяніше, - каже Нікітюк. - Розмальованими стінами ми робимо місто яскравішим і кращим. По вулиці Інтернаціональна стіна була розписана нецензурними словами. Місцеві попросили її розмалювати будь-чим аби лиш лайки не бачити. Придумали акваріум з рибками. Вже рік пройшов, а стіна чиста" — зауважив Нікітюк.

Зараз ви читаєте новину «Немовля, книги, акваріум, пейзаж - вінницький стріт-арт на стінах житлових будинків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути