четвер, 19 грудня 2013 21:30

Миколай з тернопільського Євромайдану приніс владі великі різки
5

Фото: Фото надане Штабом національного спротиву Тернополя

Сьогодні активісти тернопільського Євромайдану розіграли міні-виставу для представників влади. Переодягнений у св. Миколая інвалід Олександр Башта їздив у своєму візку до будівель облдержадміністрації, прокуратури, міліції та суду. Поряд із ним крокували кілька мітингувальників. Вони притримували краї Миколаєвого вбрання, що розвівалося на вітрі. А також несли "подарунки" -- великі різки, обгорнуті папером.

Ідея подарунків від майдану для "власть імущих" належить голові Штабу національного спротиву Тернополя Володимиру Стаюрі.

"Сьогодні – велике свято, День святого Миколая. Ми вирішили провести свою мирну акцію символічно, у народному стилі. Старалися, щоб цей день був незвичайним. В українській традиції є приносити подарунки дітям у це свято. Нечемним діткам замість солодощів дарують різки, а дорослим – великі різки, їх ще називають"буки", - розповів Стаюра у коментарі Gazeta.ua.

За його словами, такі подарунки для влади є невипадковими.

"Олексадр Башта уже двічі їздив до всіх цих керівників і запрошував їх на Народне віче, що відбувається на Театральному майдані по неділях. Але жодного разу ні голова ОДА, ні голова УМВС, ні голови суду та прокуратури не прийшли. Завтра пан Олександр знову збирається передати їм запити. А сьогодні ми хотіли показати, що коли влада не слухає свого народу – отримає "буки", - пояснив координатор тернопільського майдану.

Вручити такий подарунок від "святого Миколая" вдалося лише голові Тернопільської облдержадміністрації.

"Хоптян особисто отримав свого бука. А от інших керівників на робочому місці Олександр Башта з громадськими активістами не застали. Буки їм передали. Приймати свою різку відмовилися лише у міліції, сказали, не можна", - додав Стаюра.

Зараз ви читаєте новину «Миколай з тернопільського Євромайдану приніс владі великі різки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути