четвер, 12 травня 2016 11:34

Мер Вінниці проводить уроки школярам
3

Вчора мер міста Вінниці Сергій Моргунов проводив уроки у гімназії №23.

"Згадав свій досвід викладацької роботи – відбулась зустріч із старшокласниками 23-ї гімназії в рамках вже традиційного проекту "Назад до школи"", - написав Сергій Моргунов на власній сторінці у Фейсбук.

П'ять років тому на сторінку спілкування з мером на одному з місцевих сайтів прийшло звернення, де батьки школярів запропонували започаткувати зустрічі представників органів місцевого самоврядування із учнями шкіл, як це робиться у європейських країнах. Коли діти можуть безпосередньо від управлінців та депутатів місцевих рад дізнаватись про структуру органів місцевої влади, про різні проекти та ініціативи, взагалі – про все, що цікавить молоде покоління. Володимир Гройсман цю ідею підтримав, і з того часу щороку навесні керівники структурних підрозділів та депутати міської ради відвідують школи та зустрічаються із учнями.

"Цього року проект "Назад до школи" триватиме до кінця наступного тижня. Мушу зізнатись – трохи підзабув викладацьку діяльність у технікумі, все-таки минуло майже двадцять років. Тому у час уроку дещо не вклався. Розповідав десятикласникам про структуру органів міської влади, Стратегію розвитку "Вінниця-2020" і основні проекти 2015-го та плани на цей рік. Самому було цікаво спостерігати за дітьми – коли бачиш десятки розумних і допитливих очей і відчуваєш, що їм цікаво, це дуже приємно", - зауважив Моргунов.

Нагадаємо, десятикласники школи-гімназії №23 м.Вінниці готуються до поїздки у США. Троє однокласників – Олександр Стадник, Олександра Ковальська та Вікторія Рудик – рік навчатимуться в американському закладі освіти. Школярі отримали таку можливість, оскільки стали фіналістами освітньої програми FLEX уряду США. Вінничани здобули перемогу разом із понад 300 дітьми з усієї України. Вінницький випадок є унікальним, оскільки троє фіналістів – з однієї школи і навіть одного класу.

Зараз ви читаєте новину «Мер Вінниці проводить уроки школярам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути