пʼятниця, 26 лютого 2016 10:57

Мати 8-річного Владика Олексенка самотужки рятує сина від раку крові – він у групі надвисокого ризику
5

Фото - надане Аллою Олексенко
Фото - надане Аллою Олексенко
Фото - надане Аллою Олексенко
Фото - надане Аллою Олексенко
Фото - надане Аллою Олексенко

Владислав Олексенко з міста Червонозаводське на Полтавщині два роки хворіє на рак крові. Його мама витратила величезні суми на лікування, хлопчику зробили пересадку кісткового мозку. Але хвороба прогресує. Жінка дуже потребує допомоги, адже виховує сина одна.

"У червні 2013 року в сина трималася температура на позначці 38. Потім в нього понапухали лімфовузли. Ми здали аналізи, але показники лейкоцитів в крові були вже дуже високі. На лікування приїхали в Полтаву. Тут взяли пункцію кісткового мозку. Відправили її в київський "Охматдит". Результати шокували – кров сина була забита раковими клітинами - бластами. У Владіка діагностували гострий лімфобластний лейкоз", - розповіла 28-річна Алла Олексенко, мама хлопчика.

Перший блок лікування Владик проходив 4 місяці в Полтаві. Потім пройшов три блоки високої дози хімії в "Охматдиті". У вересні 2014 року хлопчику зробили пересадку кісткового мозку в Санкт-Петербурзькій клініці.

"Після пересадки ми ще п'ять місяців знаходилися в Санкт-Петербурзі. Жили на квартирі, бо в лікарні нам не дозволяли залишатися. Лікарі запевняли, що в нас тепер все добре і ми лише займаємо там місце. Кістковий мозок приживався, все було наче нормально. Але при пересадці Владику занесли цитомегаловірус – герпес, який вражає людей із слабким імунітетом. У сина різко впали показники крові. Ледве їх підтримували".

"Торік у вересні ми знову приїхали на перевірку в Пітер. Пройшли спеціалістів, сину побрали нові пункції. В жовтні нас відпустили додому. Через місяць у Владіка напухло яєчко. З нього взяли аналізи – там була купа бластів. Рак вдарив по самому слабкому органу. Довелося робити операцію – яєчко видалили".

Наразі Владик Олексенко разом з мамою вже 4 місяці знаходяться в онко-гематологічному відділенні Полтавської дитячої лікарні. За цей час витратили більше 15 тис. грн.

"В нас всі гроші йдуть на лікування. Живемо на пенсію сина і невелику допомогу від держави. Знайомі дають, хто скільки може. Батько Владіка навіть не цікавиться здоров'ям сина. Владік в мене єдина дитина. Дуже його люблю й переживаю – в сина після хімії погіршились аналізи, шкіра побралася червоними плямами, під очима посипало, губи – білі. Його тошнить на запахи. Немає апетиту".

"Лікарі кажуть, що в нас унікальний випадок – один на мільйон. У лікарні Владик такий один. Але він не падає духом. Створює разом з вихователькою поробки – різних чоловічків, маски тварин. Після виписки ми маємо знову бути щотижня в Полтаві. Їздити з району дуже дорого. Просимо нейбайдужих людей допомогти нам із тимчасовим житлом", - додала матір.

Повний діагноз Владислава Олексенка: Гострий Т-лінійний лімфобластний лейкоз, L-1 варіант, група надвисокого ризику.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку № 4149 4978 3404 9928. (Отримувач – Олексенко Алла).

Телефон матері — 066 622 4291.

Зараз ви читаєте новину «Мати 8-річного Владика Олексенка самотужки рятує сина від раку крові – він у групі надвисокого ризику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути