Ексклюзиви
пʼятниця, 24 червня 2016 21:59

Люди вийшли на протест під час міжнародного джазового фестивалю
10

24 червня у Львові майже 100 активістів зібралися перед входом до Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького. Тут розпочався перший день VI міжнародного джазового фестивалю Alfa Jazz Fest 2016.

О 18 годині активісти почали збиратися перед центральним входом до парку і розгортати плакати з написами: "Садовий - брехун", "Взяв і зробив найбільший смітник у Європі", "Бувший мер не ховайся".

Участь у мітингу взяли звичайні активісти, а також представники громадських організацій "Розвиток громади", "Патріот", "Спілка АТО". Такі мітинги вони проводять у Львові не вперше. Раніше люди організовували "німий" мітинг перед міською радою Львова. Співзасновник клубу "Легіон" Роман Цигилик каже: організовуватимуть схожі заходи доти, доки влада не почує їх і не почне вирішувати проблеми міста.

"Люди думають, що проблеми, які є в суспільстві, їх не стосуються. Вони розважаються, забувають про нагальне. Ми хочемо нагадати людям про важливі речі. Тому й стоїмо тут із плакатами, на яких написано про наші проблеми різним мовами: є англійською, польською, німецькою. Хочемо, щоб відвідувачі фестивалю розуміли, чому ми тут", - пояснив Роман Цигилик.

Йде до мітингувальників зі своїм плакатом і Вероніка Хітченко. Жінка приїхала із села Грибовичі. Каже, терпіти бездіяльність львівської влади більше не може.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Садік капут!": У Львові театралізовано висміяли Садового в образі короля

"Хочемо щоб наш мер працював. Ми незадоволені тим, що Львів став найбільшим смітником у Європі. Люди прийшли сюди із різними вимогами. Проте основна причина, яка нас тут зібрала, - трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі. Ми 10 років чекали що мер Львова Андрій Садовий виконає обіцянку 2006-го року - закрити сміттєзвалище в Грибовичах. Тепер стало пізно. Хочемо, щоб був зроблений сміттєпереробний завод", - обурюється жінка.

Не зважаючи на мітинг, поціновувачі джазу могли без будь-яких перешкод пройти до сцени джазового фестивалю. На місці для охорони порядки чергували міліцейські разом із поліцією.

Зараз ви читаєте новину «Люди вийшли на протест під час міжнародного джазового фестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути