субота, 09 травня 2015 00:07

Львів'яни траурною ходою вшанували загиблих у війні
14

Фото: Ярослав Тимчишин

8 травня вечірніми вулицями Львова пройшла мовчазна хода пам'яті за загиблими у Другій світовій війні та жертвами тоталітарних режимів. Близько сотні львів'ян взяли участь у акції проведеній Львівською міською організацією Всеукраїнського об'єднання "Свобода".

Активісти зібралися о шостій годині вечора на площі Шашкевича біля пам'ятника жертвам політичних репресій. Запаливши лампадки вирушили до пам'ятника Тарасові Шевченку. На чолі колони молоді люди несли великий плакат з написом "Комунізм = смерть".

На площі біля пам'ятника Тарасові Шевченку провели панахиду за загиблими у Другій світовій війні та жертвами тоталітарних режимів.

Голова фракції "Свобода" у Львівській міськраді Любомир Мельничук звернувся до громади: "Кремлівські холуї намагаються перетворити ці жалобні дні на свято, але у нас є живі свідки репресій, які чинив комуністичний режим. Зараз наші хлопці на Сході воюють з тим самим ворогом. Наш день перемоги ще обов'язково буде. Він попереду".

Також Мельничук закликав не допустити 9 травня проведення ходи з червоними прапорами і георгіївськими стрічками. Таку акцію раніше анонсував керівник Антифашистського комітету Львівщини, комуніст Олександр Калинюк.

Поминання загиблих у війні продовжили у Гарнізонному храмі Петра і Павла на вечорі пам'яті і примирення.

Зараз ви читаєте новину «Львів'яни траурною ходою вшанували загиблих у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути