середа, 03 вересня 2014 12:12

Львівський військовий госпіталь прийняв 180 поранених вояків з усієї України
6

Фото: Ольга Швед

Із початку військових дій на Сході Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, що у Львові, приймає поранених бійців із різними травмами та пораненнями. Сюди скеровують солдатів та офіцерів із усієї України. На цей час у госпіталі перебуває 180 військових із зони АТО. Вісім з них - у тяжкому стані.

"Госпіталь заповнений понад норму, зараз у ньому загалом 680 хворих, щодня надходять нові, так само щодня ціла бригада висококваліфікованих лікарів проводить по 30 операцій в день, деякі, особливо важкі тривають і до восьми годин. Хворі прибувають найчастіше із кульовими, уламковими пораненнями", - каже на брифінгу полковник, керівник медичного центру Іван Гайда.

Військовим із Львівщини та інших областей допомагають волонтери із організації "Волонтерська сотня". На контрольно-пропускному пункті вони облаштували кімнату для збору речей, щодня вивішують списки першочергових речей, які необхідні для поранених.
"Я починала волонтерську діяльність ще з Майдану, зараз допомагаю бійцям. Пораненим із інших областей потрібен одяг, взуття, ковдри, дешеві мобільні телефони. Ми надаємо кожному новому прибулому гігієнічні пакети, фрукти-соки. Нам активно допомагають підприємці із ринку "Шувар", церковні громади, діаспора, звичайні люди", - каже керівник волонтерів Світлана Сидоренко.

Підконтрольні львівському медичному центру госпіталі у Луцьку, Рівному, Чернівцях, Мукачево також приймають бійців, але легкопоранених.

Зараз ви читаєте новину «Львівський військовий госпіталь прийняв 180 поранених вояків з усієї України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути