середа, 18 березня 2015 11:44

Львівський іконописець намалював ікони для військової церкви
9

Фото: Ольга Швед

17 березня у Львівському Палаці мистецтв відкрили виставку "Церква Войовнича" львівського іконописця Михайла Скопа. Це п'ята персональна виставка 21-річного художника. Його роботи виконані у техніці українського середньовічного іконопису. "Церква Войовнича" – апокаліптичний сюжет битви небесного воїнства, Церкви Войовничої, із семиглавим змієм і його ордою. Художник проводить аналогію із боротьбою українського народу, що воює проти московського двоголового змія, який хоче загарбати весь світ і стати вище за Бога.

"Я активно пропагую українську ікону, давній середньовічний український іконопис. Українська ікона несе тепло, віру, навіть Богородиця на них інші - вона українська, здорова жінка із румянцем, жіночна та щира. Так само і Ісус Христос - добрий", - каже Михайло Скоп.

На виставці понад півсотні робіт, також представлено ікони для військової переносної церкви, дві хоругви та два українські прапори, на яких зображені покровителів воїнів. Їх автор передасть у зону АТО. Більшість робіт автор створив у 2014 році, його надихнули події Майдану та ситуація на Сході України. "Зараз такий час, що кожен повинен робити те, що вміє найкраще. Воїн - воювати, художник - малювати", - пояснює маляр.

Експозиція "Церква Войовнича" триватиме до 29 березня у Львівському Палаці мистецтв.

Зараз ви читаєте новину «Львівський іконописець намалював ікони для військової церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути