пʼятниця, 13 лютого 2015 12:20

Львівські волонтери отримують допомогу для бійців АТО зі всієї Європи
11

Фото: Назар Волянський

Щотижня на схід України зі Львова виїжджає автобус з допомогою для бійців АТО. Кожного дня волонтери громадської організації "Допоможи фронту" збирають технічні засоби, харчі та засоби особистої гігієни в центрі міста Львова та біля торгових центрів. Фінансову допомогу організація від влади не отримує. Великі пожертви для українського війська надають львів'яни та підприємці.

Активісти із громадської організації "Допоможи фронту" надають допомогу усім військовим, які її потребують, але ретельно вивчають, наскільки і кому ця допомога потрібна. В організації працює від 30 до 50 людей. Волонтери закупляють в Європі - у Польщі, Німеччині а також Канаді технічні засоби і великі комплекти одягу та взуття.

"Я прошу, щоб нам бійці надсилали листи, де вказували, яка допомога їм потрібна. Ми працюємо за схемою "з руки в руки", а в деяких моментах передаємо допомогу "Новою поштою" до Харкова, а там приймає наш волонтер Сергій Глотов і доставляє військовим. Передаємо технічні засоби, харчі. Є багато підприємств за кордоном, з якими ми співпрацюємо і через які ми закупляємо техніку. Це на 20-30%дешевше ніж у нас, адже для когось в Україні це бізнес", - каже волонтер громадської організації "Допоможи фронту" Богдан Масляк.

Громадська організація "Допоможи фронту" співпрацює зі всіма волонтерськими організаціями в Україні. Так допомога швидше доходить до бійців.

"Люди приносять бензин, гроші на дорогу, аби ми могли закупити все необхідне і відвезти воїнам. Відправляти речі, які коштують 2-3 тисячі доларів "Новою поштую" трошки небезпечно, адже це чиїсь гроші та зусилля, тому ми стараємося самі завозити. Все, що купляємо, також продаємо іншим волонтерам за потребою  по такій же ціні, адже у нас це набагато дешевше. З одної покупки спорядження, ми зекономили близько мільйона гривень. В Одесі волонтери купили у комерсантів чеську форму по 696 гривень, а у нас вона - 160 гривень, тому різниця у ціні є. Я не вірю в допомогу держави, люди зневірилися у такій допомозі держави і вирішують все самі", - додає Богдан Масляк.

Минулого тижня львівські волонтери приїхали із Станиці Луганської, де були у бійців з 80 артилерії. Придбали далекоміри для розвідки. Згодом завдяки їм наші військові виявили вантажівки терористів з боєприпасами, та знищили 8 ворожих автомобілів. Волонтери зв'язуються з військовослужбовцями і уточнюють, наскільки безпечна дорога. Якщо не можуть добратися самостійно - на зустріч їм виїжджають військові. Адже вантаж, який везуть волонтери - дуже дорогий.

"Ми складаємо аптечки для хлопців, в яку входить все необхідне для першої допомоги. Виділяємо медичну допомогу лікарням біля міст де відбуваються бойові дії. Адже є ліки, які можна вживати тільки за рекомендацією лікаря", - каже лікарка-волонтер, яка приїхала з Чехії, Олена Годлевська.

Зараз бійцям необхідні технологічні речі – оптика, тепловізори, прилади нічного бачення. Громадська організація "Допоможи фронту" закликає усіх не байдужих людей приносити будь яку допомогу на склад, який знаходиться у Львові у приміщенні "Головної пошти", а також надсилати кошти за номером 6762 4683 1016 7170 – Масляк Богдан.

Зараз ви читаєте новину «Львівські волонтери отримують допомогу для бійців АТО зі всієї Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути