Ексклюзиви
четвер, 23 квітня 2015 22:18

Львівські діти посадили сад в честь митрополита Шептицького
16

Фото: Ярослав Тимчишин

23 квітня вихованці Львівської загальноосвітньої школи-інтернату №2 висадили понад сотню фруктових дерев. Акція "Діти – митрополиту Андрею" відбулася з нагоди 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького.

Митрополит Андрей відомий своєю благодійною діяльністю, все життя опікувався сиротами, отже новий сад, що постав на території школи діти вирішили присвятити саме йому.
Дерева висаджували діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти зі складними життєвими обставинами. До них долучилися шкільні меценати, представники громадських організацій, духовенство та волонтери.

"Ми довго думали що робити з цим нашим майданчиком, і коли почався рік митрополита Шептицького ми зрозуміли, що то буде найкращий варіант - посадити тут сад в його пам'ять, як дарунок від дітей сиріт якими він опікувався ", - розповідає директор школи Андрій Закалюк.

Саджанці для акції безкоштовно передав Львівський аграрний університет, радо підтримавши ініціативу директора школи.

"То дуже добра справа – посадити сад. Ті дітки, які вчаться в нас, з часом зможуть приїхати сюди, відвідати свою школу, і подивитися на ті дерева, які вони садили. Як кожне деревце в цьому полі знайшло своє місце, так і наші вихованці знайдуть своє місце в житті" - додає вчитель географії Любов Михайлівна Жук

Після роботи найменші підкріпились на ярмарку дитячих гостинців і заходились водити гаївки та співати пісень.

Зараз ви читаєте новину «Львівські діти посадили сад в честь митрополита Шептицького». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути