вівторок, 03 червня 2014 19:37

Львівська художниця намалювала картини про перебування Христа на землі
9

Фото: Ольга Швед

3 червня в львівській галереї сучасного сакрального мистецтва "ICONART" на вул. Вірменській, 26 відкрили виставку Іванки Демчук "Сорок днів на землі".

24-річна мисткиня навчалася у Львівській академії мистецтв, на відділі сакрального мистецтва. Активно брала участь у виставках та пленерах в Україні та за кордоном.
Представлені роботи розкривають сюжети Нового Завіту, котрими завершується Євангеліє, тобто від Воскресіння через об'явлення своїм учням та послідовникам до Вознесіння Христового.

"Над роботами працювала три місяці – і це дуже швидко. Спеціально малювала нові до цієї виставки. Під час роботи читала Євангеліє, особливо ті глави, де йдеться від Воскресіння до Вознесіння. Згідно з християнським вченням через сорок днів після Воскресіння Христос вознісся на небо, проте до цього часу Він ходив по землі і з'являвся своїм учням. Це були останні дні Ісуса серед людей, тому вони є особливо важливими, і описані всіма євангелістами. Останні дні Христа серед людей були не просто часом Його прощання з учнями, а й періодом настанов та обітниць, не лише для них, а й для всього людства", - каже на відкритті авторка.

"Це неймовірно приємно, що молоді люди вдаються до іконописання, це складна, але духовна і висока робота", - каже Іконописець із Австралії отець Іван.
Триватиме виставка Іванки Демчук "Сорок днів на землі" в галереї сучасного сакрального мистецтва "ICONART" до 29 червня.

Зараз ви читаєте новину «Львівська художниця намалювала картини про перебування Христа на землі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути