Ексклюзиви
четвер, 25 червня 2015 20:36

Кращі джазові виконавці світу приїхали до Львова на Альфа Джаз Фест 2015
23

Фото: Ярослав Тимчишин

25 червня у Львові розпочався п'ятий ювілейний міжнародний джазовий фестиваль "Alfa Jazz Fest". Цьогорічний фестиваль можна сміливо назвати безпрецедентним через неймовірну кількість зірок світового масштабу, які завітають до Львова.

Перед сценою на площі Ринок сьогодні зібралося понад три сотні поціновувачів джазової музики. Відкривав фестиваль колектив Львів Джаз Оркестра під батутою ректора Львівської музичної Академії Ігора Пилатюка.

Постійна ведуча фестивалю Марта Більська радісно повідомляє, що попри організаційні труднощі цього року вдалося зібрати всіх анонсованих зірок джазу.

"Я чув, що були якісь проблеми з цьогорічним фестивалем, бо казали, що його фінансує якийсь російський банк. Але потім, наш мер, Андрій Садовий сказав: війна війною, а музика має лікувати душу. Я теж вважаю, що музика повинна об'єднувати людей. Вже п'ятий рік поспіль відвідую цей фестиваль. Кожного разу чекаю на нього з нетерпінням. Адже музику, а особливо джазову люблю з дитинства. Мені дуже приємно спостерігати відродження джазу, його становлення на новій хвилі", - ділиться враженнями львів'янин Олександр.

Серед хедлайнерів музичної події легендарний джазовий гітарист Джордж Бенсон, кубинський музикант Пакіто Д'Рівера, клавішник Хербі Хенкок та саксофоніст Вейн Шортер, японська піаністка Хіромі. Гітарист Майк Стерн і саксофоніст Білл Еванс, екс - партнери Майлза Дейвіса, вийдуть на сцені в складі супергрупи "The Mike Stern/Bill Evans Band".

"Фестиваль має бути цікавим, адже цього року, попри важку ситуацію в країні, склад учасників такий можливо тому, що це маленький ювілей. Музиканти різні, багато з них будуть вперше в Україні, сподіваємось, що наш Фестиваль пройде на високому рівні як і в попередні роки", - розповідає творчий куратор "AlfaJazzFest" Олексій Коган.

Живі легенди імпровізаційної музики Хербі Хенкок та Вейн Шортер приїдуть до Львова також з миротворчою місією, адже вони є засновниками Міжнародного комітету артистів за мир (ICAP). Вейн Шортер, володар премії "Grammy" за особливий вклад в розвиток музики, каже що їде в Україну для того, аби підтримати нашу країну в такий непростий час.

Окрім концертів, гостей фестивалю чекає насичена програма спеціальних заходів "Alfa Jazz Fest 2015". Леонід Гольдштейн, один із корифеїв українського джазового руху, проведе серію безкоштовних джазових кінопоказів. Заплановано низку майстер класів відомих світових джазменів та джем-сешнів в клубах міста.

Цього року організатори фестивалю долучаться і до реалізації благодійних проектів міста Львова: закупівлі медичного обладнання для лікарні швидкої медичної допомоги та побудови дитячого майданчика в Парку культури.

Зараз ви читаєте новину «Кращі джазові виконавці світу приїхали до Львова на Альфа Джаз Фест 2015». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути