четвер, 25 лютого 2016 11:16

"Кожен має продуктовий запас як при Союзі" - кримчани розповіли про життя в окупації

"Кожен має продуктовий запас як при Союзі" - кримчани розповіли про життя в окупації

Жителі Криму щодня запасаються продуктами, які не псуюються, складають їх на полицю. Про це заявила жителька міста Ялта Тетяна Дуднік

"У багатьох кримчан зараз є свій запас продуктів на чорний день. Туди входить сухе молоко, крупи, консерви, сгущенка, кілька видів повідла. Цей рік навчив нас, що всі продуктові запаси можуть раптово закінчитися. Ми перестали складати в холодильники й заморожувати, як то робили раніше. Зовсім по- іншому дивимось на раціон. Страви з м'яса на столі з'являються рідко. Заміняємо їх дешевою чорноморською рибою, морською капустою. М'ясо даємо лише дітям і купуємо його на раз. Довелося перейти на нові продукти харчування. Росія завозить йогурти в яких понад 3 місяці термін придатності, ковбасу російських виробників досі не знайшли хорошу. Їхні сардельки у воді лопають на частини"

Кримчани перестали збиратися на дні народжень та масові заходи. Злісні сусіди можуть подзвонити і заявити про це в поліцію. Людей можуть арештувати прямо під час застілля.

"Був випадок, коли на дні народження маленької дівчиники в ресторані почали обговорювати уряд. Власниця ресторану зателефонувала в поліцію і всіх учасників застілля затримали, - згадує Тетяна. - Також заборонять масові гуляння і зібрання. Навіть весілля буде вважатися масовим зборищем. Аби проїхатися з кортеджами та гостями містом потрібно буде заплатити штраф у розмірі 100 тисяч гривень"

Нагадаємо, росіяни анексували Крим 20 лютого 2014 року. Минулий рік для кримчан був особливо важким. Вони пережили заборону на ввезення продуктів та енергетичну блокаду.

Зараз ви читаєте новину «"Кожен має продуктовий запас як при Союзі" - кримчани розповіли про життя в окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути