пʼятниця, 10 лютого 2017 13:56

Колекціонер гральних карт має 120 колод

Львів'янин Юрій Рисс збирає оригінальні гральні карти.

У нього вже 120 колод, пише Обозреватель.

Автор: Фотографії старого Львова
 

За професією Рисс масажист.

Автор: Фотографії старого Львова
 

"Спочатку це було як прості карти для гри в преферанс та бридж. З часом кількість колод почала збільшуватись і зацікавлювати мене різноманіттям тематик: географія, історія, література, мистецтво та інші. Було цікаво знайомитись з містами та історичними пам'ятками, де ти ще не був, літературними героями, оглядати карикатури на політиків і багато іншого. Фундамент колекціонування заклала старша донька Івона із зятем Антоном. Після кожної поїздки я отримував подарунок – колоду карт. Потім долучилася молодша донька Мар'яна. А найголовнішим експертом стала моя половинка – Марія", - розповідає він.

Автор: Фотографії старого Львова
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекціонер створив у своєму домі музей

У його колекції карти з Путіним, Камасутрою, гербами обласних центрів України, історичними місцями Криму. Має карти формату А4, мініатюрні карти, трикутні карти. Є карти з картинами: "Український живопис ХІХ-ХХ ст.", "Світовий живопис", "Живопис Т. Г. Шевченка", "Живопис І. К. Айвазовського".

Львівський ресторатор Вардкес Арзуманян колекціонує ресторанні меню. Зараз має близько двох тисяч примірників – від початку XIX століття до сучасних. "Меню – це значно більше, ніж просто список страв. Це – мистецтво, культура, історія, яку ресторатор хоче розповісти гостю". У колекції переважають антикварні меню.

Зараз ви читаєте новину «Колекціонер гральних карт має 120 колод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути