четвер, 30 жовтня 2014 18:12

До приміських сіл Вінниці можуть пустити тролейбуси

До приміських сіл Вінниці можуть пустити тролейбуси

За новим генпланом межі міста Вінниці розширюють на 40 відсотків за рахунок прилеглих територій cімох приміських сіл. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів заступник міського голови Валерій Коровій. На вільній землі зведуть нові житлові комплекси.

"По наших розрахунках кількість населення у Вінниці збільшиться до 200 тисяч протягом наступних кількох десятків років. Відповідно хочемо закласти перспективи розвитку прилеглих територій Вінниці. Щоб надалі люди не будувалися хаотично, ми чітко розпланували, де будуть дороги, приватний сектор чи висотки. Де вести каналізацію, водогін та електроенергію", - говорить заступник міського голови Валерій Коровій. - Крім того, з Вінниці формуємо потужний діловий центр України. Зміцнюємо промислові підприємства. Плануємо будувати нові, на які працевлаштуємо людей. Вже зараз до нас переїжджають налагоджувати бізнес з інших регіонів України. У Східному районі міста збудують завод з виготовлення холодильного обладнання для заводів з пивоваріння".

За словами посадовця у розширенні меж Вінниці в першу чергу мають бути зацікавлені жителі сіл. Їх рівень життя хочуть прирівняти до міського.

"На це вже витратили два мільйони гривень. Гроші розподілили між територіальними громадами. З сільськими головами підписали угоди на умовах співфінасування. Вони самі визначають, на що їм витратити гроші. Наприклад Стрижавська селищна рада захотіла збудувати дитячий майданчик і освітлити три вулиці. У селі Стадниця забажали відремонтувати будинок культури. Якушинецька сільрада — відремонтувати дороги. Агрономічна — провести каналізацію та водогін по селу. Жителі цих сіл уже можуть зі своїми питаннями звертатися на "Цілодобову варту", як вінничани" — зазначив Коровій.

За умовами домовленостей села забезпечать зручним транспортним сполученням.

"Цілком можливо протягнути тролейбусну сітку чи на Вінницькі хутори чи до Стрижавки. Питання тільки в тому чи це економічно обгрунтовано. Може ефективніше вдосконалити сполучення маршрутними таксі. Наприклад, пасажир їде з "Вишеньки" на "Водоканал", а йому треба до Стрижавки. То чого б не подовжити цей маршрут туди і по тій же ціні. Тим більше, що для автопарку купили 30 нових автобусів та 40 тролейбусів" — додав Валерій Коровій.

Зараз ви читаєте новину «До приміських сіл Вінниці можуть пустити тролейбуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути