пʼятниця, 08 січня 2016 09:49

Із Луганського заводу звільнять 2,5 тисячі робітників

Із Луганського заводу звільнять 2,5 тисячі робітників
www.trainpix.org

В окупованому бойовиками Луганську зупиняє роботу ПАТ "Луганськтепловоз". На підприємстві намічено масові скорочення працівників.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив у четвер, 7 січня, глава громадської організації Громадська ініціатива "Права справа" Дмитро Снєгирьов з посиланням на дані аналітичного відділу його громадської організації.

"ПАТ "Луганськтепловоз", яке сьогодні входить до російського "Трансмашхолдингу", зупиняє роботу через відсутність замовлень на 2016 рік. Станом на 1 січня 2016 року у підприємстві працювало 2 800 робітників, але у зв'язку з відсутністю замовлень керівництво заводу планує провести масові скорочення штату і залишити на підприємстві тільки 350 робітників з числа обслуговуючого персоналу", - розповів Снєгірьов.

Він зазначив, що "Луганськтепловоз" у лютому 2015 через проблеми з поставками двигунів і комплектуючих змушений був припинити роботу основних цехів і скорочувати працівників, а в жовтні 2015 керівництво підприємства заявило про другу хвилю скорочення. Тоді протягом місяця скоротили третинe працівників заводу. З січня 2016 року планують звільнити практично всіх працюючих на підприємстві.

"Луганськтепловоз" - засноване в 1896 році. З моменту свого заснування завод працював безперервно, до сьогоднішнього дня. Завод зупиняв свою роботу тільки в 1942 році, коли Луганськ окупували війська Третього рейху.

Зараз ви читаєте новину «Із Луганського заводу звільнять 2,5 тисячі робітників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути