понеділок, 11 квітня 2016 18:09

Інвалідам дозволили самим обирати пункти для здачі ЗНО

Інвалідам дозволили самим обирати пункти для здачі ЗНО
фото: Мирослава Слободянюк

На Вінниччині збільшилась кількість абітурієнтів з особливими потребами, які хочуть здавати ЗНО. В цьому році зареєстровано 30 бажаючих. Для них підбираються пункти із створенням умов для комфортного складання тесту. Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомив директор Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти Геннадій Кузьменко.

"Випускникам з особливими потребами, цього року дозволили самостійно обирати пункт здачі ЗНО, якщо призначений не відповідає їхнім потребам. Буває, що немає пандусів, а дитина на візку. Або відсутні спеціалісти із сурдо-перекладу, а випускник страждає вадами слуху" - пояснює Геннадій Кузьменко.

У Вінницькій області є 2 майбутні абітурієнти, які прикуті до ліжка й не можуть навіть сидіти.

"В їх випадку, ми збирали регламентну комісію. Прийняли рішення звільнити їх від здачі тестів. Причиною було те, що ми не можемо створити їм повноцінні умови без шкоди для здоров'я. Вони домовляються з вузом, в який хочуть вступити. То ж складатимуть лише вступні екзамени".

На Вінниччині ЗНО складатиме 11 тисяч абітурієнтів.

"Цьогоріч ЗНО необхідно здавати всім абітурієнтам, що бажають вступати. Результати тестів, які склали до 2016 року не підходять. Перші тести випускники здаватимуть в травні. ЗНО із української мови та математики в цьому році будуть обов'язковими. Їх підсумки вносяться в атестат, як результати державної підсумкової атестації" - розповідає директор департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк.

Школи мають надати випускникам автобуси, які доставлять їх до пунктів здачі ЗНО у травні. Також домовляються з перевізниками аби зробити для них безкоштовний проїзд у червні.

Читайте також: На роботу ходимо з власними комп'ютерами

Нагадаємо, що за результатами журналу "Фокус", Вінницька фізико-математична гімназія №17 війшла у перелік найуспішніших шкіл України. Рейтинг складали за результатами ЗНО та олімпіад.

Зараз ви читаєте новину «Інвалідам дозволили самим обирати пункти для здачі ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути