понеділок, 06 липня 2015 11:07

"Хто не скаче, той сепар" – на Черкащині провели перший фестиваль "Холодний Яр"
19

Фото: Андрій ЧЕРНЕГА

Фестиваль "Холодний Яр" тривав 3 по 5 липня у селі Грушківка Кам'янського району Черкаської області. На нього приїхали такі гурти, як "Гайдамаки", "Тінь сонця", "КораЛЛі". Подія зібрала близько тисячі людей.

"Минулого літа з друзями поїхали на "Бандерштат" і подумали, а чому не привезти і собі такий фестиваль. І вже з березня цього року почали працювати", – каже співорганізатор фестивалю Діана Тяско.

"Я тішуся, що приловчився до історичного моменту, що це відбуваються у нас на Черкащині – отакий масштабний фестиваль, який об'єднує людей, дає змогу іншим подивитися на Холодний Яр. Круто, коли фест за здоровий спосіб життя. Тут ти дихаєш свіжим повітрям, зустрічаєш хороших людей, з якими можеш поділитися досвідом", – розповідає учасник гурту "Сонце в кишені" Олександр Дубина. Музиканти відкрили музичну сцену в перший день заходу.

На ярмарку продають різноманітні сувеніри, вироби ручної роботи, український одяг.

"Життя проходить, а в дівчини немає такої вишиванки", – продавець заохочує купити українську сорочку. Дівчина вагається: "Скільки коштує?", – "350 гривень", – відповідає чоловік.

На пеньку лежить портрет Володимира Путіна. Саме в нього стріляють в тирі. Трохи далі, біля лісу проходять зустрічі, там же люди мають змогу набрати води. "Даааааай!" – дівчинка просить у батька іграшкову зірку на паличці. "Буде з тебе рок-співачка. А не треба казати "Будь-ласка?!" – батько вчить дитину ввічливості.

Під час виступу одного з гуртів, вокаліст кричить: "Хто не скаче, той сепар". Діти, одягнені у форму мілітарі стрибають під пісню "Лента за лентою".

Окрім музичної частини та ярмарки, на фестивалі відбувалися майстер-класи, екскурсії Холодним Яром, зустрічі з політиками, громадськими діячами, письменниками та поетами, волонтери збирали гроші на допомогу бійцям АТО.

"Я шукав свого Шевченка. Під час революції гідності – він вкотре прозвучав в Україні. Але коли я робив цю виставу, то шукав Шевченка, не тільки, як патріота, який вболівав за Україну, але і як поета, якому важливіше за все людина і що відбувається в її душі", – розповідає актор Ігор Шульга, який презентував на фестивалі моновиставу "WARнак" – прочитання 5 творів поета.

Фестиваль "Холодний Яр" організовано вперше

"Є багато нюансів, але ми свої помилки записуємо, занотовуємо і наступного року виправимо", – каже Діана Тяско. На її думку, у мистецькому плані організатором вдалося все.
До заходу долучилися багато місцевих жителів Кам'янки, Грушківки, Сміли. Організатори планують зробити фестиваль щорічним.

Зараз ви читаєте новину «"Хто не скаче, той сепар" – на Черкащині провели перший фестиваль "Холодний Яр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути