Ексклюзиви
субота, 13 серпня 2016 16:52

Хлопець з ДЦП на велосипеді їде зі Львова до Лісабону
13

Фото: Ярослав Тимчишин

5 тисяч кілометрів на велосипедах проїдуть учасники проекту On 3 wheels ("На трьох колесах"). 13 серпня троє друзів: Олег Савчук, Олександр Лущик та Іван Маслюк – стартували зі Львова. Один із них особливий – 20-річний Іван Маслюк хворіє на легку форму ДЦП. Він буде їхати на спеціальному велосипеді щодня до 100 км. Велосипед вартістю 2,5 тис. євро хлопцеві привезли з Німеччини благодійники.

"Я рада, що мій син знайшов таких друзів, які у нього повірили і допоможуть йому здійснити мрію. Крім подорожей, він дуже любить спорт, від футболу фанатіє. Але сам спортсменом стати не може, тож пробує себе в інших сферах. Хоче стати футбольним коментатором", - розповідає мати Івана, Світлана Маслюк.

Іван каже, що із друзями познайомився на дискотеці у рідному селищі Березівка, що у Радехівському районі на Львівщині. "Із цими хлопцями ми вже були в Карпатах, піднімалися на вершину г. Маківка та г. Високий Верх. Трохи мандрували Україною, плавали на байдарках, їздили на конях. Я зрозумів що з ними можна зробити якийсь мегатріп, а якщо в дорозі будуть якісь труднощі, то допоможуть. Від подорожі чекаю багато нових знайомств та незабутніх вражень. Ще не думав про те, що буде потім", – каже юнак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водії електромобілів об'їдуть навколо світу за 80 днів

Подорож розпланували приблизно на 100 днів, за цей час хлопці збираються відвідати 12 країн і на завершення – піднятися на найвищу точку Лісабону.

"Іван уже багато років мріяв побачити Атлантичний океан і ми вирішили його мрію здійснити. Поки готувалися до подорожі у нас виникла ідея заснувати міжнародний рух мандрівників з обмеженими можливостями. Тож під час подорожі будемо збирати кошти на мандрівку наступному мрійнику", - зазначає Олег Савчук, учасник велопроекту.

Долучитися до збору коштів на підтримку мандрівників можна за інформацією на сторінці проекту @on3wheels у Фейсбуці.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець з ДЦП на велосипеді їде зі Львова до Лісабону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути