субота, 20 вересня 2014 09:55

Хасидський бізнесмен заплатить 200 тисяч гривень за незаконне наметове містечко для паломників

Хасидський бізнесмен заплатить 200 тисяч гривень за незаконне наметове містечко для паломників
Gazeta.ua

19 вересня в Умані, Черкаської області вирішилось питання з незаконним наметовим містечком для паломників-хасидів на вулиці Челюскінців. Хасиди попросили цього року дозволити тут поселити паломників, а за незручності пообіцяли місту компенсацію у сумі 200 тис. грн. Інформує "УНН".

Представники громади міста, Міжнародного благодійного фонду імені рабі Нахмана та власник наметового містечка Елізер Кіршбаум вчора вирішили проблемне питання щодо розміщення та функціонування наметового містечка по вул. Челюскінців. Результатом цих перемовин став Меморандум "Про спільну домовленість" від 19 вересня 2014 р. Окрім того, паломники-хасиди вирішили подарувати місту 200 тис грн компенсації у місцевий бюджет. Також в хасиди зобов'язалися привести наметове містечко до вимог українського законодавства.

"Все, що можна узаконити — ми узаконим. А все, що неможливо узаконити (будівництво на прибережній зоні — Ред), ніхто узаконювати не буде, це я вам зразу кажу, навіть не сподівайтесь. На себе беруть відповідальність за проведення Рош-га-Шана на цій території ті, хто наглядають за цим місцем. А за ці незручності, за цю зневагу до закону України, вони заплатять 200 тис. грн компенсації. 100 тис грн вони сьогодні вже оплатили, ще 100 тис грн, вони мають заплатити до 25 жовтня. Це було колегіальне рішення, бо 2500 прочан стали заручниками цієї ситуації. Ми пішли на поступки заради цих людей", — заявив координатор ВО "Майдан" м.Умані Володимир Гончарук.

Як повідомлялося раніше, в Умані Черкаської області Соломон Нахман самовільно захопив 1629 м2 землі біля річки Уманки і 66 кв. м русла річки та побудував там наметове містечко. Хасиди зайняли всю прибережну територію, тим самим змінили русло річки. Намети, де проживатимуть паломники стоять за декілька метрів від води.

Нагадаємо, традиційно хасиди відзначатимутьюдейський новий рік  Рош-га-Шана в Умані на могилі свого духовного батька цадика Нахмана. Новий 5775-й рік у хасидів настане в ніч  з 24 на 25 вересня.

 

Зараз ви читаєте новину «Хасидський бізнесмен заплатить 200 тисяч гривень за незаконне наметове містечко для паломників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі