субота, 06 грудня 2014 17:55

"Губернатор Олійник організував заколот і переворот у Вінницькій облраді" - Свитко
7

Фото: Анна Бова

6 грудня на 15.00 голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко зібрав прес-конференцію. Основне питання - довести, що штурмувати обласну раду дав наказ губернатор Анатолій Олійник.

На прес-конференцію зібралося з десяток прихильників Свитка, ще зо два десятки журналістів та п'ятеро майданівців- редактор місцевого видання Анатолій Жучинський, голова фракції "Батьківщина" в обласній раді Людмила Щербаківська, "Свободівці" Анатолій Банах та Олексій Фурман і комендант Вінницької народної ради Юрій Хорт (Павленко).

"Була запланована 28 сесія обласної ради, на яку винесені 26 питань, серед них питання - кадрові, зміни до бюджету, затвердження розпорядження голови, а також питання про мою відставку. 68 депутатів звернулися з відкритим листом, 38 з них - представники колишньої фракції Партії регіонів, а також "Єдність" та "Совість України". Маю припущення, що вказівку не пускати до зали громадськість, і побиття міліцією дав губернатор Анатолій Олійник" , - так розпочав прес-конференцію голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко.

Про те, що у штурмі обласної ради брали участь жителі Хмельницької області - Свитко прокоментував, що то все "тітушки" спікера і колишнього мера Вінниці Гройсмана, і це провокатори від влади.

"Ми зареєстрували 330 осіб, які хотіли бути присутніми на сесії, та їх не пустили. Тому вони і пішли штурмом", - продовжив Свитко.

Про те, що його прихильники кидали вибухові пакети, димові шашки та закидали яйцями бійців "Айдару" - народний обранець не знає.

Натомість, губернатор Анатолій Олійник не збирається здаватися та йти на вимоги захопників влади.

"6 грудня, під час засідання сесії Вінницької обласної ради озброєними групами підготовлених бойовиків було захоплено приміщення Вінницької обласної державної адміністрації та обласної ради. Під час штурму приміщення ОДА декілька співробітників МВС та штурмуючих було травмовано, у будівлі пошкоджено комунальне майно. Бойовики нищили документи та погрожували депутатам, які прибули на сесію. Рішуче заявляю – ситуація в системі життєдіяльності всіх сфер Вінниці та області перебуває під повним контролем української влади, яка не допустить ескалації конфлікту. У зв'язку із складною ситуацію у Вінниці вимушений вимагати від учасників штурму негайне звільнення приміщення Вінницької ОДА та Вінницької обласної ради та початок переговорного процесу.У випадку, якщо зазначені вимоги не будуть виконані, влада вимушена буде відновити законність і правопорядок усіма доступними методами, щоб захистити життя, здоров'я та безпеку вінничан", - сказав у своїй заяві губернатор Анатолій Олійник.

Нагадаємо, голова обласної ради Сергій Свитко вчетверте не провів засідання 28 сесії шостого скликання обласної ради. Депутати зібрали підписи, аби усунути Свитка із займаної посади у зв'язку з невиконанням своїх обов'язків. Натомість він зібрав прихильників, які штурмом взяли приміщення обласної ради та адміністрації. Ті вибили шибки у вхідних дверях, зайшли у приміщення та попсували державне майно. Щоправда на третю годину, коли була призначена прес-конференція Свитка, скло у вхідних дверях комунальники вклали.

Зараз ви читаєте новину «"Губернатор Олійник організував заколот і переворот у Вінницькій облраді" - Свитко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути