четвер, 11 вересня 2014 14:34

Голові Черкаської облради надарували на ювілей ікон, квітів та флягу спирту
15

Фото: Фото надане прес-службою Черкаської обласної ради

Голова Черкаської обласної ради Валентина Коваленко два дні приймала вітання до свого 50-річного ювілею. У день народження 9 вересня – в готелі "Дніпро", наступного дня – в обласній раді. Вона – єдина жінка в Україні, яка займає таку посаду. Про святкування Валентина Коваленко розповіла кореспонденту Gazeta.ua.

У готель "Дніпро" привітати іменинницю прийшло понад 300 осіб.
"Вітати приходили колективами. Подарували море квітів. Найбільший букет від "Фармації". Оригінальним, як завжди, був Микола Булатецький. Подарував квітучу гречку у вазоні. Сказав, що у нього в Полтавській області засіяно 50 гектарів і дарує мені це поле. Велика кількість букетів залишилася в кабінеті, кілька віднесла до пам'ятника Шевченку. Третю частину відвезла додому й заставила ними всю хату", - розповіла Cazeta.ua Валентина Михайлівна.

Гості дарували ювілярці картини, портрети Тараса Шевченка, кобзарі, ікони, парфуми. Народний депутат Леонід Даценко подарував вишиванку і вишиту хустку. Олександр Турчинов передав грамоту та інкрустований наручний годинник.
"Голова обласної адміністрації Юрій Ткаченко подарував шикарну картину Немировського "Піони". Наталя Старікова - гарний косметичний набір. Напевне, голови райрад подарували мультиварку, митці - два набори намиста з натурального каміння. Хлопці із нашого автобатальйону - військову флягу зі спиртом. Я пожартувала, що в мене за робочим кріслом є брущатка з Майдану, із зони АТО два патрони і тепер буде ще й фляга. До всього цього додався ще й прапор Холодного Яру "Воля України або смерть", чашки із написом "Боротися за справедливість або смерть". Є кілька вишитих українським орнаментом скатерок із серветками, "Кобзар" з кованими елементами, вирізьблене із дерева кермо до авто. А ще подарували з півтора десятка різних ікон, рятувальники вручили ікону "Неопалима Купина", владика Іоан - ікону "Трійця". Мій колектив подарував золоту підвіску Матір Божої. Олександр Черевко із колективом від університету - картину-витинанку. Юля Чабаненко видала поезію із шести моїх збірок "Приворот зілля. Зібране" і мій посібник "Роду криниця віща" для 5-11 класів", - зізналася голова обласної ради.

Для святкового столу замовила два торти.
"Я святкувала не помпезно. Вхід був усім відкритий. Кілька моїх друзів допомогли із м'ясом та ковбасами, знайома спекла два торти. Решту страв я замовила в готелі. Приходили всі бажаючі, були навіть вчорашні мої опоненти", - зазначила Валентина Коваленко.

Чоловік Валентини Михайлівни провів газ у їхній будинок, поки вона приймала вітання.
"Це був сюрприз. В нас півтора року не виходило провести газ. Я все питала, коли ж ми вже будемо з газом, бо скоро ж зима. Так Володимир Іванович вирішив зробити такий подарунок, але не зізнався. Вранці сказав, що в готель не зможе приїхати, бо є якісь дуже важливі справи. І, коли я повернулася, о пів на першу ночі продемонстрував, що у нас уже є газ", - розповіла Валентина Михайлівна.

Гості Валентини Коваленко долучилися до збору грошей на протез руки для воїна АТО Романа Колдуновича. Зібрали шість тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Голові Черкаської облради надарували на ювілей ікон, квітів та флягу спирту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути