неділя, 30 березня 2014 17:36

Дворічний львів'янин підкорив гору в Гімалаях
9

Фото: Надані Е. Щебальським

У березні цього року 2-річний львів'янин Ян Щебальский разом із батьками підкорив гору Аннапурна у Гімалаях. Її висота - 4130 метрів. Альпіністи з усього світу визнають, що ще жодна дитина такого віку не піднімалася на таку висоту.

Батько юного мандрівника - Едмунд Щебальський працює психологом, тренером у дитячому центрі. Окрім 2,8 річного Яна виховує 6-річну доньку Ніколь. Разом із дітьми родина побувала у п'яти країнах світу, проїхали 5000 кілометрів автомобілем по Туреччині, піднялися на гору Арарат та найвищу гору України - Говерлу.

"У десять днів від народження Ян навчився пірнати, ходити в 9 місяців. З дитинства дітей привчаємо любити природу, ходити в гори. Вибираємо легкі та цікаві маршрути, вони абсолютно безпечні. В дорозі Яна цікавить все навкруги - гілочки, шишки, квіти, із снігу діти ліпили сніговики", – каже Едмунд Щебальський.

У Гімалаї львів'яни добиралися з Індії, де жили кілька тижнів. На вершину піднімалися групою в 9 осіб. Ночували у гест-хаусах - зручних будиночках для мандрівників з усім необхідним. На гору Аннапурна піднімалися 10 днів. 30 кілометрів до вершини гори хлопчик пройшов сам, решту 90 кілометрів Яна ніс батько у спеціальному рюкзаку. Там малюк спав вдень.
Цього року Едмунд разом із донькою Ніколь планує підкорити найвищу гору Європи - Ельбрус. Її висота - 5640 метрів.

Зараз ви читаєте новину «Дворічний львів'янин підкорив гору в Гімалаях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути