пʼятниця, 10 червня 2016 17:22

Донецький університет у Вінниці назвуть іменем Василя Стуса

Донецький університет у Вінниці назвуть іменем Василя Стуса

Сьогодні, 10 червня, відбулася конференція трудового колективу Донецького національного університету. Основним питанням обговорення стало присвоєння ДонНУ імені Василя Стуса. За результатами голосування рішення було прийнято, повідомляє "I-VIN".

"Вітаю з прийняттям цього доленосного, стратегічного і відповідального рішення. Я маю надію, що стусівський університет відбувся, і в цьому я бачу заслугу всього нашого колективу. Як тих, хто підтримав це рішення, так і тих, хто мав певні сумніви, - але ми єдиний колектив. Я маю надію, що в нас з цього питання не буде ніяких протиріч, - прокоментував рішення ректор Роман Гринюк.

Із 105 осіб 75 проголосували "за", 14 були "проти", 14 "утримались".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Родичі Стуса з Донеччини не змогли отримати житло в столиці

Донецький національний університет другий рік дислокується у Вінниці. Вперше ідея про присвоєння імені Стуса піднімалась 7 років тому ще в Донецьку. Письменник навчався саме там.

Після внутріколективного погодження, університет чекатиме на погодження про перейменування від родини письменника Василя Стуса та від Міністерства освіти й науки.

Нагадаємо, вчора мер Вінниці Сергій Моргунов вирішив перевірити, як проводять капітальний ремонт навчальних закладів. Школу №16 утеплюють за гроші Міноборони США. Тут міський голова вказав будівельникам на недоліки і наказав переробити фасад.

Зараз ви читаєте новину «Донецький університет у Вінниці назвуть іменем Василя Стуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути