вівторок, 22 листопада 2016 11:28

Для малолітніх наркоманів відкриють центр допомоги

Для малолітніх наркоманів відкриють центр допомоги
Фото facebook

Для підлітків-наркотанів відкриється спеціалізований центр в Полтаві. З ними працюватимуть психологи і соціальні працівники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наркоман зламав нову поліцейському.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"На початку грудня заплановано відкриття спеціалізованого центру для підлітків із ризикованою поведінкою. Це студенти професійно-технічних училищ, які вже мали досвід вживання психотропних і наркотичних препаратів. Для них організують альтернативу вулиці. Вже є ігрова і навчальна кімнати з настільними іграми, тенісом і комп'ютерами із доступом до мережі. До 20 підлітків одночасно зможуть відпочивати і шукати теми для рефератів. Психологи будуть зі ними працювати, проводити групові заняття. Також для цієї групи молоді робимо квести, пікніки і походи в боулінг", - розповіла Крістіна Криженко, керівник відділу інформації та комунікації БО "Світло надії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За годину виявили десятки хворих на гепатит.

Про небезпеку і супутні хвороби розкажуть підліткам колишні наркомани.

"Підлітки спілкуватимуться із колишніми наркоманами. Їм розкажуть про небезпеку для життя і здоров'я, кримінальну відповідальність і сімейні проблеми для тих, хто вживає наркотики. ВІЛ-інфіковані пояснять молоді загрози і застережуть від подальшого споживання психотропних речовин. Також робота в групах із однолітками дасть змогу витягнути проблемних дітей із вуличного оточення", - пояснила Крістіна Криженко.

Зараз ви читаєте новину «Для малолітніх наркоманів відкриють центр допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути