субота, 28 червня 2014 16:51

Дитячі санаторії Львівщини цього літа приймуть рекордну кількість дітей
15

Оздоровчо-лікувальний комплекс  "Ровесник"
Фото: Ольга ШВЕД
Оздоровчо-лікувальний комплекс  "Ровесник"
Оздоровчо-лікувальний комплекс  "Ровесник"
Оздоровчо-лікувальний комплекс  "Ровесник"
Оздоровчо-лікувальний комплекс  "Ровесник"

На Львівщині є 242,5 тис. дітей шкільного віку. Цьогоріч планують оздоровити не менше ніж 55% школярів від цієї кількості. З обласного бюджету на оздоровлення і відпочинок школярів виділили майже шість мільйонів гривень. За ці гроші закупили понад дві тисячі путівок.

Оздоровленню і відпочинку насамперед підлягають діти-сироти, напівсироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, школярі з багатодітних родин.

"Ми закупили 880 путівок у закладах на території області і 1240 – у закладах, що у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях", – розповіла заступник директора департаменту соціального захисту населення Оксана Яковець.

Також на оздоровлення дітей також виділено майже 6 млн грн департаменту освіти і науки. Майже 16 млн витратить на це Фонд соціального страхування. Також у місцевих бюджетах передбачено закупівлю путівок для школярів.

Львівські санаторії, оздоровчі комплекси та дитячі табори цього річ переживають справжній "бум" відвідуваності. Через анексію Криму, де знаходилося дуже багато дитячих таборів і оздоровлювалося щороку понад 50 000 українських дітей зріс попит на санаторії у Львівщині. На Львівщині функціонують 18 оздоровчих закладів для дітей різної форми власності. Усі вони – заповнені майже на 100 відсотків до кінця літа.

В оздоровчо-лікувальному комплексі "Ровесник" державного підприємства "Львіввугілля", що у Сокальському районі, в четвер, 26 червня заїхали відпочивати аж 860 дітей. Це один із найбільших та найкращих оздоровчих закладів для дітей на Львівщині.

"Останній раз у нашому комплексі такий наплив діток був у 1986 році, коли вибухнула Чорнобильська атомна станція. Тоді дітей з тих районів везли на Львівщину, в гори і на море. А так щороку влітку відпочиває від 600 до 800 дітей", - розповідає директор закладу Василь Михайлович Карвацький.

На 21-денний відпочинок приїхали діти із Львівщини, Рівненщини та Київської області. Для них пропонують цікаву розважальні та пізнавальні програми, лікування та спортивні змагання на свіжому повітрі. До табору приїжджають діти від 7 до 18 років. Живуть вони у двох- та чотиримісних номерах, харчуються п'ять разів на день.

"Дітки, які потребують лікування - відвідують процедури – це і масажі, інгаляції, ванни, грязі. Майже всім для профілактики захворювань опорно-рухової системи та дихальних шляхів приписуємо басейн, займатися фізкультурою, рекомендуємо соляну кімнату, де можна подихати повітрям, насиченим сіллю із самого Солотвино", - каже Світлана Антонюк, медсестра фізіотерапевтичного кабінету оздоровчо-лікувального комплексу "Ровесник".

На Львівщині допомагають із відпочинком та оздоровленням українцям із Сходу. У червні 98 дітей та 16 супроводжуючих з Луганської області відпочивають у смт Славське Сколівського району на відпочинковій базі "Царинка".

Подбала про оздоровлення дітей і міська влада Львова. Із міського бюджету виділено 560 тис. грн на оздоровлення та відпочинок дітей м. Львова. До оздоровлення буде залучено 154 вихованці дитячих клубів. Зважаючи на нестабільну ситуацію в південно-східних областях, управління молоді, сім'ї та спорту міськради для уникнення небезпеки для життя та здоров'я дітей прийняло рішення не відправляти на оздоровлення дітей в цей регіон.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі санаторії Львівщини цього літа приймуть рекордну кількість дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути