четвер, 11 серпня 2016 11:10

Дітей можна зареєструвати в одразу три садочки

Дітей можна зареєструвати в одразу три садочки
Фото: О.Васьков

У Львові запустили унікальну платформу для електронної реєстрації у дитячі садки міста. Раніше електронна реєстрація працювала на базі харківської платформи безкоштовно. Система була недосконалою і часто давала збої. З 15 серпня нова система входить в дію.

Нову платформу розробила компанія ТзОВ "DSH Software".

"Облікова система вираховує кількість вільних місць. Однією із переваг є те, що батькам не потрібно буде дублювати самі заявки на реєстрацію у кількох садочках. Батьки зараз мають можливість однією заявкою зареєструватися у трьох ДНЗ. Сама система буде вираховувати ймовірність попадання дитини у той чи інший садочок. Електронні заявки, які були зареєстровані з 2013 року до липня 2016 року, автоматично будуть перенесені на нову електронну платформу. За кодами, які батьки отримали при реєстрації своєї дитини, можна буде перевірити стан своєї електронної заявки", ― каже начальник відділу розумних сервісів та інновацій Управління ІТ Юрій Свірський.

У батьків, діти яких зареєстровані в один дошкільний навчальний заклад, буде змога змінити і додати ще два дошкільні навчальні заклади. Такі зміни можна проводити включно до 10 травня того року, коли дитина йтиме у дошкільний навчальний заклад.

"Можемо забезпечити садочками приблизно 5600 дітей. А на черзі стоять зараз 9 тис. 46 дітей. Плануємо ще до кінця року відкрити 51 додаткову групу. Це є ті дошкільні навчальні заклади, які перебували в оренді і зараз відновлюються, а також у інших садочках будуть відкриватися додаткові групи", ― каже в.о. начальника управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Ті батьки, діти яких не потрапляють у дошкільний навчальний заклади станом на 1 вересня 2016 року, мають право звернутися у відділи освіти для перереєстрації електронної заявки у новостворені дошкільні заклади. До кінця 2016 року відкриють №17 на Сихові, на вул. Зубрівській, 9 і також на вул. Кульпарківській, 182.

Зараз ви читаєте новину «Дітей можна зареєструвати в одразу три садочки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути