пʼятниця, 12 лютого 2016 15:11

Депутати отримали по 30 тисяч гривень для допомоги виборцям
5

Фото: Тетяна САРАХАН

Депутати Вінницької обласної ради затвердили депутатський фонд. Він складає 30 тисяч гривень на рік для кожного обранця. Ці гроші розподілять між своїми виборцями, які потребують фінансової допомоги.

"Люди повинні розуміти, що це не кишенькові гроші. Система проста. Я маю дві приймальні і відкриваю стільки ж. Виборець подає звернення і підкріплює документами. Майже всі люди звертаються, що допомогли в лікуванні. Розмір допомоги визначаю по важкості хвороби. Якщо грип, надаємо приблизно 500 гривень, якщо онкозахворювання - 1000" - говорить Gazeta.ua депутат Сергій Кривешко. - Гроші вони отримуватимуть через поштове відділення".

Депутат зізнався, на депутатський фонд взагалі не розраховував. Обіцяє грамотно розподіляти кошти.

"Депутатом став уперше. Тих тіньових схем ще не знав. Прихожу в раду. Працівниця апарату ради суне в руки пачку документів. Це листи-прохання від людей, яких я в очі не бачив. Дивлюсь, лист написаний однією ручкою, а зверху моє прізвище та мій підпис чужим почерком. До листа приєднані всі документи - від довідки лікаря до матеріального стану сім'ї. Питаю, звідки це взялося. Каже, що хтось передав. Заявив відразу або хай вертає назад або ці документи передам у прокуратуру. Вона їх швиденько забрала і пішла, - говорить Кривешко. - Хто таким чином просуватиме документи, може погано все закінчитися".

До цього часу депутати розподіляли серед виборців 10400 гривень. Одній людині давали не більше тисячі гривень. У минулі роки допомога становила 7 тисяч гривень.

Нагадаємо, у грудні на 3-й позачерговій сесії Вінницької облради депутат обласної ради Валерій Якимець запропонував переглянути суму допомоги депутатського фонду. На його думку вона повинна становити 30 тисяч гривень. Тоді він зауважив, що люди просять допомогу майже кожного дня. В основному - на лікування. Його підтримали усі депутати.

Зараз ви читаєте новину «Депутати отримали по 30 тисяч гривень для допомоги виборцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути