Ексклюзиви
субота, 31 грудня 2016 00:01

Де зустріти Новий рік та Різдво у Львові
23

Різдвяний ярмарок на пл.Ринок
Фото: Валерій Шмаков
Святкова ілюмінація на пл.Ринок
Різдвяний ярмарок
Ресторани та кавярні прикрасили вітрини ілюмінацією
Головна ялинка Львова

У Львові зустрічатимуть Новий рік джазовим концертом на площі Ринок та світловим шоу - проектуванням новорічного відліку часу на Ратуші. А в Парку культури гостям обіцяють новорічну вечірку просто неба.

Новорічні та різдвяні святкування у місті цього року проходять під гаслом "Твоє Різдво у Львові" і триватимуть до 28 січня. Під час свят традиційно встановлять Дідуха, пройде Фестиваль вертепів та видовищний Парад звіздарів. Також львів'ян та гостей міста чекають конкурси, колядки, майстер-класи, виступи творчих колективів.

Епіцентром зимових святкувань у Львові є традиційний Різдвяний Ярмарок. Дерев'яні будиночки, стали символом Різдва спочатку в Європі, а тепер і у Львові. Тут можна скуштувати пампушки, медові солодощі, яблука в карамелі, та насолодитися ароматною кавою, гарячим шоколадом та глінтвейном. Окрім цього, свої вироби презентують майстри вишивки, гончарства, різьбярства, національного одягу, художніх виробів зі шкіри і бісеру.

Атмосферу свята у центрі міста створює святкова ілюмінація, якою прикрасили вітрини магазинів і ресторанів та навіть стовбури дерев. А от сніг з центру Львова комунальники прибрали майже весь.

20-ти метрову головну ялинку міста придбали в Дрогобицькому районі, неподалік Східниці. Її прикрасили іграшками виготовленими яворівськими майстрами, а також учнями мистецьких шкіл Львова.

Перед входом у мерію нещодавно встановили традиційну Різдвяну шопку із майже двометровими дерев'яними фігурами новонародженого Ісуса, Марії, Йосипа й царів. Релігійні персонажі вирізьбив з тополі львівський скульптор Антон Лубій. Зайти у святкову шопку та зробити фото на пам'ять може кожен охочий.

Поряд із ковзанкою на площі Ринок під куполом розмістився будинок льодових скульптур, де виставлені герої українських та диснеївських мультфільмів з льодових брил. Над цими творами працювали майстри із різних міст України – Луцька, Запоріжжя і Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як догодити Символу Року стравами на новорічному столі

Львівська залізниця на зимові свята запрошує покататися на ретро-потязі у складі старовинного паровоза Л-3535. Курсуватиме він із головного вокзалу Львова до станції "Брюховичі".

Також традиційно 7-9 січня відкриють свої двері стародавні садиби Шевченківського Гаю, в рамках фестивалю "Різдво в гаю". Тут можна буде потрапити в атмосферу давнього села, де колядники ходитимуть від хати до хати та виконуватимуть колядки з усіх регіонів України.

Особливий подарунок на Різдво готує театр ім. Лесі Українки - "Різдвяні чудеса в театрі Лесі". Цьогоріч вперше вистави відбудуться у дворику театру. А театр "Воскресіння" 31 грудня 2016 року та 7, 8, 9 січня 2017 року в дворику Ратуші покаже вогняне та лазерне шоу "Коли ангели спускаються на землю".

Зараз ви читаєте новину «Де зустріти Новий рік та Різдво у Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути