субота, 14 березня 2015 16:12

Черкаську молодь вчать воювати бійці з АТО (фото)
12

Фото: Андрій ЧЕРНЕГА

Активісти цивільного корпусу "Азов" та черкаського Пласту проводять військово-патріотичні вишколи для молоді. Тренуються щотижня протягом трьох місяців. Все організовують на волонтерських засадах.

"Тут мої друзі, вони підтримують мене, хоча ровесники не сприймають. У чоловічому колективі не важко, і взагалі я за те, щоб мене ніяк не виділяли, – розповідає Яна (прізвища не називає), 16 років, навчається у школі. - Якщо доведеться брати зброю та йти воювати – піду без роздумів. Найважче дається смуга перешкод та фізичні навантаження. Вже навчилася правильно тримати автомат, прицілюватися, набула навичок рукопашного бою".

На базу приходить молодь віком від 15 до 25 років.
"Наші хлопці з полку "Азов" тренувалися на цій базі, далі вже їхали на Київ, у мобілізаційний центр, – каже заступник голови черкаського осередку цивільного корпусу полку "Азов" Микола Моголь. Він та ще двоє хлопців є організаторами вишколів. -Проводимо базову підготовку. Навчаємо техніці та правилам поводження зі зброєю, орієнтуванню та виживанню на місцевості, військовій тактиці, веденню бою, медичній допомозі в польових умовах. Бійці мають іти підготовленими, як фізично, так і морально, бо туди приходять дуже багато людей, які нічого не розуміють".

Для занять організатори запрошують різноманітних спеціалістів. Досвідом діляться і бійці АТО, зокрема ті, що приїхали додому на лікування після поранення.

Боєць з позивним "Гарік" розповідає молодим бійцям, як витягти пораненого з поля бою.

"Часто буває, коли проходить бій, у непідготовлених людей починається паніка," – каже солдат. Через кілька днів він повертається в зону АТО. 

Хлопці та дівчата тренуються з макетами зброї. У планах створити центр військової підготовки на базі полку. Нині розробляють місячний курс молодого бійця.

Зараз ви читаєте новину «Черкаську молодь вчать воювати бійці з АТО (фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі