пʼятниця, 04 березня 2016 22:57

Черкаський митрополит Софроній розказав, як об'єднати церкву

Черкаський митрополит Софроній розказав, як об'єднати церкву
Фото з сайту "Вікка"

Вирішити конфлікт між церквами різних патріархатів може Петро Порошенко. Про це "ВІККА" розповів Митрополит Черкаський і Канівський Софроній.

"У Чигирин привезли тіло бійця. Перш ніж іти на фронт, він отримав від батюшки московського патріархату благословення і є родичем матушки. Однак відспівувати його душу батюшку не пустили. Відспівував хлопця чи хтось з уніатів чи з Київського патріархату. Ось такі речі я засуджую. Є неправильне керівництво. Неграмотні політики залізли сюди і хочуть керувати церковними справами", – розповідає владика.

Сьогодні церковники Московського патріархату не у пошані.

"Забирають наші храми і ображають наших вірян. Обзивають нас, що ми московські запроданці. Мені прислали записочку із текстом "владика, неповинування патріарху – це розкол чи єресь?" Як мені треба відповісти, щоб усіх задовольнить? Ця людина все одно залишиться при своїй думці. Тут працювати потрібно усім разом", – зазначає митрополит.

Роз'єднало церкви в Україні апатичне ставлення до ситуації керівництва держави, вважає владика.

"Не патріарх Кирило винен, винні ми і президент у першу чергу. Чого він до цих пір ні слова не мовив про створення єдиної церкви? Ніхто не чув такого. А це велике мало б значення", – додає владика Софроній.

Зараз ви читаєте новину «Черкаський митрополит Софроній розказав, як об'єднати церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі