понеділок, 21 листопада 2016 14:26

Черкаські депутати обійшли систему закупівель "Прозоро"

Черкаські депутати обійшли систему закупівель "Прозоро"
procherk.info

Бюджетні кошти поділять без системи публічних закупівель "Прозоро". У Черкасах вона не працюватиме до квітня.

Про це говорить 21 листопада на прес-конференції депутат Черкаської міської ради Павло Карась.

"Завдяки Черкаській міській раді, зараз фактично територіальна громада позбавлена можливості контролювати витрачання бюджетних коштів. Це не просто відміна закупівель на допорогові суми. Абсолютна більшість закупівель розбивається і відкриті торги проводять на невелику кількість об'єктів, ми маємо реальну ситуацію, коли закупівлі відбуватимуться абсолютно без контролю. А це породжує великий апетит. У деяких представників міської влади апетит просто непомірний", - говорить Карась.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Секретар міськради написав диктант із 13 помилками

Повернення системи в квітні не має сенсу, говорить політик.

"Блюзнірством виглядає те рішення, що зараз відмінили контроль. У квітні система вже нікому буде не потрібна. Бо всі кошти міського бюджету на 2017 рік підуть на укладення договорів без застосування допорогових сум".

Черкаси подають приклад як не треба робити, вважає Карась. Влада повинна врегулювати систему публічних закупівель на законодавчому рівні.

"Ситуація із "Прозоро" в Черкасах розкриває глибинну проблему взагалі публічних закупівель в Україні. Ця система має бути врегульована законом. Щоб не могла Жмеринська, Смілянська, Шепетівська чи ще якась міські ради самостійно прийняти рішення купити щось "самі-по-собі". Так не повинно бути. Держава має встановити єдині правила гри. І не треба створювати коридорчиків для себе до 100 тисяч чи до 150. Потрібні прозорі закупівлі від 1 гривні. Це публічні гроші, не свої. Навіть в сімейному бюджеті чоловік чи жінка чітко звітують про витрачене".

17 листопада депутати Черкаської міської ради проголосували за скасування допорогових закупівель товарів через систему "Прозоро" на суму понад 30 тисяч гривень і робіт та послуг – від 100 тисяч гривень.

Зараз ви читаєте новину «Черкаські депутати обійшли систему закупівель "Прозоро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі