Ексклюзиви
середа, 18 лютого 2015 15:27

Черкащанки передали бійцям у Дебальцево сім ящиків пиріжків
6

Фото: надані Наталією Васюрою

200 пиріжків з капустою та вишнями, 80 булочок з корицею та кунжутом, 100 млинців з повидлом та 2 короваї передали активістки з села Трушівці, Чигиринського району Черкаської області бійцям зони АТО в Дебальцево та у військовий клінічний госпіталь, що у Києві.

"Ми з дівчатами спочатку боялися. Мені кажуть: така велика кількість, як же ми будемо це все доставляти? Відповідаю – нічого, якось домовлюся. І дівчата мене підтримали", – розповідає лейтенант Українського Реєстрового Козацтва Наталія Васюра.

Їй допомагали ще троє жінок: Тетяна Калініченко, Марія Канюка та Тетяна Іщенко. Остання з села Мельники, пекла у себе дома короваї, інші – пиріжки.

Майже всі продукти жінки купували самі. Три літри олії та три десятки яєць дали місцеві підприємці. "Від нашої власті допомоги не діждешся", – додає жінка. Пекли пиріжки в селі Новоселиця, у печі.

"Вирішили, що в духовці вони не будуть такі смачні, а там – готували за тими рецептами, що наші бабусі ще робили", – каже Наталія Олександрівна. Випічку відвезли в Черкаси. Там її забрали київські волонтери.

Активістки вже півроку ведуть в селі волонтерську діяльність та допомагають бійцям АТО.

Зараз ви читаєте новину «Черкащанки передали бійцям у Дебальцево сім ящиків пиріжків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути