середа, 24 серпня 2016 10:01

Черкащани почали святкувати День Незалежності вночі
5

Фото: Оксана Прітченко
Мер Черкас Анатолій Бондаренко

Близько сотні черкащан зібралися зустріти 25-й День Незалежності. Це відбулося вночі з 23 на 24 серпня біля вежі Шухова, що знаходиться на території Черкасиводоканалу.

До вежі люди прийшли об 23:45. Вислухали вітання від мера Анатолія Бондаренка. Опівночі відреставровану вежу Шухова, якій вже близько 100 років, засвітили жовто-блакитною підсвіткою. Потім всі присутні співали гімн України.

"Це унікальна споруда – гіперболоїдна вежа Шухова. Це символ незалежності. Вона була двічі зруйнована, а тепер повністю відновлена. На нашу долю випали найважчі випробування в часи незалежності України. Ми повинні згуртуватися, бо в єдності сила. Повинні дати відсіч противнику, який захоплює наші землі. Я бажаю, щоб жодна українська сім'я не зазнала втрат. Хочу, щоб наше місто було найкращим містом на Землі", – говорить Анатолій Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять туристичних місць Черкащини, які має побачити кожен українець

Наостанок багато людей фотографувалися біля вежі та пішохідного фонтану. Потім почали роз'їжджатися власними авто.

Раніше в мерії повідомляли, що продовжать роботу маршруток в цю ніч, щоб люди могли комфортно дібратися додому. Але автобуси після 00:00 не їздили.

Нагадаємо, черкаську гіперболоїдну вежу (вежу Шухова) інженер Володимир Шухов збудував на початку XX століття. Це була одна з перших подібних конструкцій інженера. Таких водонапірних веж в Україні залишилось шість. Вони зацікавлюють науковців з Німеччини, Швейцарії, Австрії.

Зараз ви читаєте новину «Черкащани почали святкувати День Незалежності вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі