вівторок, 16 серпня 2016 20:05

Більше 100 підприємців відмовилися платити містове на Сорочинському ярмарку
5

Фото: Микола Марченко

У Великих Слорочинцях на Полтавщині сьогодні розпочав роботу Національний Сорочинський ярмарок. Не обійшлося без неприємностей. Підприємцям місця пропонували вкінці ярмаркової площі на толоці. Туди потенційні покупці доходять рідко. Та ще й багатьох не влаштовувала висока плата за місце торгівлі.

То ж частина підприємців відмовилися торгувати на території Сорочинського ярмарку і облаштували торгові місця біля траси на Миргород та на вулицях Великих Сорочинець.

–Якби торгувала на території ярмарку, то заплатила б за містове 2400 грн. А так за шість днів заплатила хазяйці 300 грн. за те, що торгую біля її двору. Ще чоловік платить по 20 грн. за паркову машини у людей у дворі. Суттєва різниця в ціні,– пояснює Ірина Даценко із Шишак. Жінка торгує виноградом та овочами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шевченко крав курей" – у Моринцях втретє пройшов фестиваль "Ше.Fest"

Мешканка Прилук Чернігівської області тетяна сагайдачна у Великі Сорочинці на продаж привезла ковдри. Торгує біля траси на Миргород. Скаржиться, що приїхала ще минулої середи, але нормального місця не отримала.

–Мені показали торгове місце. Виявилося, що розкласти увесь товар на запропонованій площі не можу. Ми з чоловіком вирішили торгувати біля дороги. Заплатили у сільську раду за містове 30 грн.

Станом на 17 годину вечора поза межами території Сорочинського ярмарку торгували біля 110 підприємців.

Нагадаємо, cьогодні стартував Сорочинський ярмарок на Полтавщині. На офіційне відкриття не приїхали представники верхівки країни.

Зараз ви читаєте новину «Більше 100 підприємців відмовилися платити містове на Сорочинському ярмарку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути