понеділок, 03 квітня 2017 14:08

"Беремо кредити, щоб прожити місяць" - працівники "Азоту" мітингують
10

Працівники хімічного підприємства "Азот" вийшли на мітинг у Черкасах.
Фото: Оксана Прітченко
Працівники хімічного підприємства "Азот" вийшли на мітинг у Черкасах.
Працівники хімічного підприємства "Азот" вийшли на мітинг у Черкасах.
Працівники хімічного підприємства "Азот" вийшли на мітинг у Черкасах.
Працівники хімічного підприємства "Азот" вийшли на мітинг у Черкасах.

За відновлення роботи одного з найбільших хімічних підприємств країни мітингували на Соборній площі у Черкасах. Близько 1000 працівників заводу "Азот" із Черкас, Рівного та Сіверськодонецька вимагали дати їм працювати та виплатити заборгованість по зарплатні.

"Продукція (азотні міндобрива. - Gazeta.ua) "Азоту" достатньо якісна, щоб конкурувати із російськими та європейськими виробниками. У підприємства вклали багато коштів. Зараз потрібен лише природний газ, бо це основна сировина для заводу. Тоді зможемо запуститися, віддати зарплати людям, розрахуватися з боргами. Звертаємося до влади вийти з нами на діалог. Якщо зараз сільгоспвиробник не отримає добрив, то буде зрив посівної, врожай буде малим. І це вдарить по бюджету", - говорить Віталій Скляров, голова правління черкаського "Азот".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як живуть черкаські слуги народу

Із 7 березня 2017-го "Азот" зупинили. Працівникам два місяці не платять зарплатню. У заводу росте борг за компослуги.

"Із чоловіком обоє працюємо на заводі. Беремо кредити, щоб прожити місяць. Як отримуємо зарплату відразу віддаємо борги. І беремо знову, бо жити ні за що. Вийшли на мітинг, бо це вже край. Двічі перед цим завод зупиняли, але так важко ще не було", - говорить Олена Надрюкова.

Мітингувальники тримали плакати: "Без Азоту не буде розвитку Черкас", "Азот - це добробут черкащан", "Азот без газу - країна без хліба", "Не перетворюйте Черкаси в місто безробітних".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зять обікрав банківські рахунки тещі

"Поки не платять зарплатню доводиться підробляти різноробочим. Дружина у декреті. Живемо зараз на мою зарплатню та пенсію мами. Працюю на заводі друкарем різних матеріалів для службового користування. Отримував до 4 тисяч гривень зарплатні. Боюся, що такої високооплачуваної роботи в Черкасах більше не знайду", - говорить Андрій Жура.

За даними керівництва компанії Ostchem (входить "Азот". - Gazeta.ua), зараз в Україні 34% дефіциту мінеральних добрив. Якщо до 25 квітня не компенсують, то існує загроза аграрній справі та економіці країни.

3700 працівників черкаського підприємства "Азот" можуть стати безробітними. Керівництво підприємства говорить, що із початку березня звільнилися 120 працівників через неможливість виплатити зарплати й відповідні затримки.

Зараз ви читаєте новину «"Беремо кредити, щоб прожити місяць" - працівники "Азоту" мітингують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути