вівторок, 23 серпня 2016 20:41

Армія отримала нову зброю та військову техніку

Армія отримала нову зброю та військову техніку

Збройні сили України отримали від підприємств оборонно-промислового комплексу нове озброєння та військову техніку.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, сертифікати більш як на 140 одиниць зброї та техніки передав військовим у вівторок, 23 серпня, на військовому аеродромі в Чугуєві президент України Петро Порошенко.

За його словами, якщо 2014 року держава максимально відновлювала стару військову техніку, то в 2015-му Збройні сили почали отримувати й нові бойові машини. "А вже в 2016-му році ми починаємо виробництво сучасного обладнання", - наводить слова Порошенка прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Порошенко зазначив, що цього року частини ЗСУ отримали вже близько 1000 одиниць техніки. Ще близько 700 одиниць Україні надали міжнародні партнери. Серед них – безпілотники, тепловізори та надійні засоби зв'язку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко сказав, що чекає на агресора в разі наступу

"Нове українське військо – обороноздатне, потужне і бойовим духом, і військовою технікою, - заявив глава держави. - Вірю в те, що більше 140 одиниць техніки, яку ми сьогодні передаємо Збройним силам, наблизять День Перемоги. Зусилля дипломатів будуть неефективні, якщо в нас не буде потужного війська".

Серед техніки, яку 23 серпня відправили до військових частин, що несуть службу в зоні АТО, – військові літаки типу Су-27, МіГ-29, вертольоти Мі-8МСБ, танки Т-80, Т-64БВ, бронетранспортери БТР-80, БТР-3ДА, бойові машини піхоти БМП-2, артилерійські та реактивні системи різних типів, зенітні самохідні установки ЗСУ 23-4 "Шилка", новітні радіолокаційні станції, спеціальні колісні автомобілі, а також інша військова техніка. Уся техніка була виготовлена або пройшла модернізацію на підприємствах українського оборонпрому.

Звертаючись у Чугуєві до військових, Президент привітав їх з Днем Прапора та 25-ю річницею Незалежності України.

"Саме ви зробили можливим святкування 25-ї річниці Незалежності України, - наголосив Порошенко. - За два роки, які стали найскладнішими для історії незалежної Украини, ми здобули цінний досвід, на який буде спиратися наша оборона протягом наступних десятиліть. Нова якість Збройних сил України стала можливою завдяки загальнонаціональній солідарності українців, мужності солдат та офіцерів, волонтерів, інженерів, завдяки кожному українцю, який віддавав останні гроші на підтримку волонтерського руху, який на перших етапах взяв на себе частину функцій держави".

Нагадаємо, за останній тиждень Порошенко вдруге відвідав Харківщину.

Зараз ви читаєте новину «Армія отримала нову зброю та військову техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути