Ексклюзиви
четвер, 03 липня 2014 17:53

Андрій Бровінський закрив собою брата від куль

Андрій Бровінський закрив собою брата від куль

2 червня під містом Новоазовськ на Донеччині загинув військовослужбовець дев'ятого Вінницього батальону 40-річний Андрій Бровінський із Могилів-Подільського. Коли із мінометів обстрілювали блокпост - Андрій затулив собою від куль брата-близнюка Олександра.

"Мені в чотири ранку повідомили, що брат Андрій загинув. Вже о дев'ятій у мами вдома були всі - і командування, і місцева влада. Всі допомагають із похороном. Хлопці пішли по повістці у військомат. Мали захищати Вінницьку область, а їх забрали на Схід. Тепер жалкую, що сам не пішов, міг би там їх захистити", - розповідає старший брат 46-річний Сергій.

Раніше родина проживала в Росії. Батько загиблого - теж військовий.

"Ми при Союзі проживали у військовому містечку в Росії. Звідки у хлопців такий патріотизм - батько завжди наголошував на тому - свою країну треба оберігати.. Вони готові були до останнього подиху боронити свою країну. А в дитинстві були неспокійними. Як старший - старався їх виховати. А Андрій із Сашком одне одного доповнювали. Андрій запальний та активний. Сашко стояв за ним - спокійний хлопчик. Але ми жодного разу не побилися", - продовжує брат.

У Андрія залишилася дружина та двоє діток. Брат Олександр із контузією перебуває у військовому шпиталі у Запоріжжі. Доставити тіло Андрія Бровінського мають 4 липня у Вінницький аеропорт "Гавришівка".

Нагадаємо, 2 червня під час активної фази антитерористичної операції на Сході неподалік міста Новоазовськ сепаратисти обстріляли блокпост українських військовослужбовців. Внаслідок того четверо людей поранено, одна загинула.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Бровінський закрив собою брата від куль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути