середа, 23 липня 2014 11:12

Американський митець показав у Львові світлові інсталяції, які створював рухом листя від вітру
8

Фото: Ольга Швед

У львівській галереї "Дзига" на вулиці Вірменській відкрили виставку світлових інсталяцій американця Юджина Бака. Мандрівник та митець займається абстрактним живописом, ленд-артом, кураторською діяльністю. Останнім часом живе в Україні, це третя його виставка у Львові.
На півтори десятках світлових інсталяцій - розмальованого і підсвіченого білого паперу із сенсорними датчиками автор зобразив абстрактні малюнки. Роботи створені за допомогою та на основі природи: рух листя від вітру був використаний для створення більшості полотен, мазки зроблені підсвідомо. Білі полотна починають проявляти деталі з додаванням підсвічування.

"Ми лишаємо відбиток себе у всьому, що робимо, і відтак цей відбиток стає чимось спільним для багатьох сутностей. Також наша ідентичність має спільні риси з іншими ідентичностями. Вона включає в себе культуру і релігію, локальне і глобальне. Все це – наше підсвідоме. Воно майже або й зовсім не вимагає зусиль для вираження, бо є частиною нашої природи. Також ця виставка дуже довго готувалася - галерея була тиждень зачинена. Юджину було дуже важко знайти необхідні сенсорні датчики, електричні прибори", - каже куратор виставки Влодко Кауфман.

Юджин Бак мистецьку освіту здобув у чотирьох навчальних закладах - Санкт-Петербурзькому державному академічний інститут живопису, скульптури та архітектури імені І. Ю. Рєпіна, у Темпльському університеті, Філадельфія, штат Пенсільванія, у Школі візуальних мистецтв, Нью-Йорк, США та у Школі мистецтв і дизайну Джона Рінглінга, Сарасота, штат Флорида.

Триватиме виставка світлових інсталяцій до 2 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Американський митець показав у Львові світлові інсталяції, які створював рухом листя від вітру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути